Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Beklenen zam elbet gelecek

Beklenen zam elbet gelecek

2018 yılının ilk günlerinde bildirilen yeni asgari ücrete göre bu rakam 1603 Türk Lirası olmuştu. Bununla beraber vatandaşların tedirgin olduğu ifade ediliyor. Yüzlerce haber sitesinde yer alan detaylara göre beklenen zam gelecek.
Çünkü her sene başı olduğu gibi bir asgari ücret artışı, beraberinde muhakkak bir zammı getirecektir. İnsanların ne zaman gelir diyerek sorduğu zam fiyatları birkaç ürüne direkt yansıyacak. Kimsenin korkusu olmasın.
Ekmeğin 15 kuruş olduğu dönemde asgari ücret 850 Türk Lirası kadardı. Şuan ekmek 1 Türk Lirası ve asgari ücret 1603 Türk Lirası. Ama bu fazla sürmeyecek. Evdeki hesap çarşıya uymaz diye boşuna dememişler.
Beklenen zam elbet gelecek. Durum şöyle ki bu asgari ücrete gelen zamla beraber insanlarda farklı bir ruh hali meydana geliyor. Acaba zam gelir mi? Zam gelirse hangi ürünlere gelir? Zam ne zaman gelir? Bunun gibi cümleler insanlarda farklı bir bakış açısı olmasından ziyade, şüpheci bir tavır sergilemelerine yol açıyor.
Artan dolar ve altın fiyatlarıyla beraber ürünlere gelecek zamların aşağı yukarı tahmin edilebilir bir seviyelerde olacağını ümit ediyorum. Daha fazlası rakamlarda olduğu zaman halkımızın yüz ifadelerinin değişebileceğini ve bu konuda memnun kalmayacaklarını söylemek istiyorum.
Aslında bunun en güzel örneği; çocukluğumuzda para kıymetliydi cümlesine gidiyor. Çünkü 5 lira yoktu çoğu insanın cebinde. 1 lira ile çocukların söylemiyle; bakkalı satın alabilecek kadar güçlü olduğumuza inanıyorduk.
Şimdi mi? Zam şampiyonasını seyrediyoruz...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR