Beypazarı Bürgüsü Atölyesi’nden seferberlik

Beypazarı Bürgüsü Atölyesi’nden seferberlik

Keçiören Belediyesi ve Her Dem Derneği tarafından yürütülen “Kadın İstı̇hdamı Projesı̇” kapsamında Beypazarı Bürgüsü Atölyesi depremzedeler için seferber oldu.

Kadın eğitmenler ve kursiyerlerin gönüllü olarak çalıştığı atölyede yöresel bez dokuma çalışmalarına deprem nedeniyle bir süre ara verildi. Çalışmalar, mahalle konağında bulunan dikiş atölyesinde yorgan, battaniye ve nevresim üretimi yapılarak devam ediyor. Burada üretilen ürünler depremzedelere gönderiliyor. Depremzede kadınlar da önümüzdeki dönemde bu kurstan faydalanarak hem üretime katılabilecek hem de ürettikleri ürünlerle hane ekonomilerine katkı sağlayabilecek.

11111.jpg

EL DOKUMA TEZGAHLARIYLA BULUŞTURDUK

ATO Başkanı Gürsel Baran ile birlikte Beypazarı Bürgüsü Atölyesi’ni ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Gelenekten Geleceğe Beypazarı Bürgüsü Kadın İstihdamı Projesi̇ kapsamında kadınlarımızı el dokuma tezgâhlarıyla buluşturduk. Geleneksel değerlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yaklaşık bir yıldır devam eden projemizle 4 grup şeklinde 86 kadınımıza unutulmaya yüz tutmuş bir sanatın eğitimini verdik. 8 kadınımıza yöresel bez dokuması usta eğiticilik belgesi vererek iş sahibi olmalarına imkân tanıdık. Şimdi bu atölyemiz depremzede kardeşlerimiz için seferber olmuş durumda. Desteklerinden dolayı ATO Başkanımıza ve yönetimine, Her Dem Derneğine ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

222223.jpg

ATÖLYENİN KADINLARA KATKILARI

Keçiören Belediyesi Aktepe Mahalle Konağın'da Gelenekten Geleceğe Beypazarı Bürgüsü Kadın İstı̇hdamı Projesı̇ kapsamında kurulan Beypazarı Bürgüsü Atölyesi yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteriyor. Burada 3’er aylık eğitimlerle 4 grup şeklinde yapılan dokuma eğitimlerinde toplam 86 kadına unutulmaya yüz tutmuş dokuma sanatının eğitimleri verildi. Eğitimlerde kursiyerlerden hiçbir ücret ve materyal talep edilmiyor. Ortaya koydukları ürünler Keçiören Belediyesi Aktepe Mahalle Konağında ve Keçikoop’ta satışa sunuluyor. Keçiören’de ikamet eden 8 kadın bu atölyedeki kus sayesinde yöresel bez dokuması usta eğiticilik belgesi aldı. Birçok kadının da iş sahibi olmasına imkân tanındı. Bu kadınlardan biri Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde usta eğitici olarak işe başladı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.