Başkente yeni nesil gençlik merkezi: Mayıs sonunda hizmete açılacak

Başkente yeni nesil gençlik merkezi: Mayıs sonunda hizmete açılacak

Büyükşehir Belediyesi, Genç Akademi Kafe Sıhhiye’nin ardından Genç Akademi Ulus için düğmeye bastı. Gençlerin her türlü ihtiyacına karşılık verecek merkez, mayıs sonunda hizmete açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Teknolojik ve modern bir dönüşüme imza atıyoruz” diyerek hizmete açtığı Genç Akademi Kafe Sıhhiye’nin ardından son olarak “Genç Akademi Ulus” için düğmeye basıldı. 1500 metrekarelik bir alana inşa edilen Genç Akademi Ulus; sergi alanı, müzik stüdyosu, çok amaçlı etkinlik alanı, bireysel ve ortak çalışma alanları, sanat ve atölye adası gibi pek çok özelliğe sahip olacak. Merkezin mayıs ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

basliksiz-1.jpg

“BAŞKENTLİLERİN YENİ ADRESİ OLACAK”

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ulus’ta bulunan BAKOM binasında yürütülen çalışmaları duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları aktardı:

“Teknolojik ve modern bir Ankara için dönüşüme başladık. Genç Akademi Kafe Sıhhiye’den sonra şimdi de 1500 metrekarelik Genç Akademi Ulus projesi için düğmeye bastık. Sergi alanı, kafeterya, müzik stüdyosu, çok amaçlı etkinlik alanı, bireysel ve ortak çalışma alanları, sanat ve atölye adası gibi pek çok özelliğe sahip olan merkezimiz Başkentlilerin yeni adresi olacak.”

basliksiz-2.jpg

İÇERİSİNDE YOK YOK

Ulus’ta bulunan BAKOM binasında başlatılan kapsamlı yenileme ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Başkent yeni nesil gençlik merkezine kavuşmuş olacak. Bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan Genç Akademi Ulus içerisinde; sergi alanı, müzik stüdyosu, çok amaçlı etkinlik alanı, sesli-sessiz bireysel ve ortak çalışma alanları, kafeterya, hamaklı yoga-reformer pilates alanı, resim stüdyosu, seramik stüdyosu, moda tasarım stüdyosu, bilardo, modüler çalışma birimleri, oyun alanları ve sunum alanları bulunacak.

basliksiz-4.jpg

ULAŞIM OLDUKÇA KOLAY

Genç Akademi Ulus, Ankara’nın tarihi merkezi olan Ulus Meydanı’na 5 dakikalık yürüme mesafesi ve metro çıkışının hemen yanında konumlanması ile kolay ulaşım imkânı da sunuyor. İçerisinde seramik sanatçısı Serap Akacarlı’nın eserlerini de barındıran yapı, gençler için kurduğu odak temasının yenilenmiş hali ile muhafaza ediliyor. Ana girişinde her defasında yeniden şekillenebilir sergi alanı ve salıncaklı oturma alanları ile birlikte hareketlenen kafeteryası yer alıyor. Mini amfisi hem kahve içerken ders çalışma, hem de öğrencilerin mola verdiklerinde dinlenebilecekleri bir alan olma özelliği de taşıyor.

basliksiz-3.jpg

SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRECEK

Çok amaçlı amfi ve makro etkinlik alanı da barındıran yapı; özel çalışma bölüntülerinde öğrencilere okul dersleri ile ilgili ortam, kitap ve kaynak bulmalarına da imkân sağlayacak. Genç Akademi Ulus’un kalbini oluşturan sanat adası ise moda tasarım stüdyosundan resim stüdyosuna, seramik stüdyosundan grup çalışma alanına kadar geniş bir yelpazede sanatseverleri buluşturacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.