Yaz saati uygulaması yine TBMM gündeminde

Yaz saati uygulaması yine TBMM gündeminde

Yaz saati uygulaması yeniden Meclis'in gündemine geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu soru önergesi verdi.

Türkiye'de 7 yıldır yürürlükte olan "Yaz saati" uygulamasına dair tartışmalar büyüyor. Gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla dünya genelinde saatler, 29 Ekim Pazar günü geri alındı. Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması bu yıl da devam ediyor. Ancak kamuoyunda özellikle öğrencilerin karanlıkta okula gitmesi nedeniyle tepkiler sürüyor.

Konuya ilişkin İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu yaz saati uygulamasıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.

724349image1.jpg

Zorlu, “Siyasi iktidar büyük bir inatla yaz saati uygulamasına devam edeceğini açıklasa da, ne bu uygulama bir fayda sağlamakta ne de bu inat milletimizin haklı eleştirisini değiştirmektedir. “ifadelerini kullandı.

"OLUMSUZ PSİKOLOJİK ETKİLERİ VAR"

Zorlu, Yaz saati uygulamasının enerji tasarrufuna bir katkısı olmadığını ve bu durumun öğrenciler ile çalışanlar üzerinde olumsuz psikolojik etkileri olduğunun altını çizerek “Son olarak bir evladımız karanlıkta okuluna giderken köpek saldırısına uğramıştı. Buradan hareketle aşağıdaki sorularımızın yanıtlanması için TBMM’de soru önergesi verdim.” açıklaması yaptı.

İşte o önerge:

  1. 2016 yılından itibaren yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesi ile birlikte ifade edildiği üzere kayda değer bir enerji tasarrufu sağlanmış mıdır? Sağlandıysa ne kadarlık tasarruf gerçekleşmiştir?
  2. Özellikle batı ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri ile senkronizasyon sıkıntılarının önüne geçmek adına çalışmalar yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
  3. Öğrenci ve çalışanlarımızı zifiri karanlıkta okula ve işlerine gitmek zorunda bırakan bu bilimden uzak uygulamadan yakın zamanda vazgeçilmesi planlanmakta mıdır?

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.