Bir kereden bir şey olur

Bir kereden bir şey olur

Gördüğü tedaviyle maddeden kurtulan Hakan Ş. Kandemir gençlere şu uyarılarda bulundu: “Bir kereden bir şey olmaz’ sözünün arkasına saklanıp sakın deneyimlemeye kalkmayın. Bu sözle hayatlar kararmaya başlıyor.”

Ailevi sebeplerden dolayı sokağa düştükten sonra madde bağımlısı olan Hakan Şahin Kandemir tedavi gördüğü Gülhane Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları biriminde gazetemize konuştu. Sokakta, arkadaşının tavsiyesi üzerine tanıştığı ve 3 senedir kullandığı tiner, bali ve bonzai gibi maddelerden kurtulmak istediğini belirten 31 yaşındaki Kandemir, “Tedavimi oluyorum, şimdi ilaç tedavisi görüyorum. Şu an da kurtuldum sayılır ve bir daha kullanmayı düşünmüyorum” dedi.   

AİLESEL BOŞLUĞUN SONUCU…

Geçmişte birçok kere tedavi görmesine rağmen sokakta yaşamasından ve elinden kimsenin tutmamasından dolayı yeniden maddeye alıştığını kaydeden Kandemir, “Parasal ve ailesi boşlukta olan insanların madde bağımlılığına daha çabuk yakalandığını düşünüyorum, görüyorum ve şahit oluyorum” diye konuştu. 

GENÇLERE TAVSİYE

Gençleri uçurumu götüren madde bağımlılığıyla ilgili gençlere ve ailelere tavsiyelerde bulunan Kandemir, “Bir kereden bir şey olmaz’ sözünün arkasına saklanıp sakın deneyimlemeye kalkmasınlar. Zaten hep ‘bir kereden bir şey olmaz’ demekle başlıyor. İnanın bir kereden çok şey oluyor. Ailelere de burada büyük görev düşüyor. Çocuklarının her zaman yanında olmalı, onları yalnız bırakmamalı. Ben annemi kaybettikten sonra yalnız kaldım. Akrabalarım var ama benimle ilgilenen yok. Sonuçta sokağa düştüm ve bu haldeyim” şeklinde konuştu. 

ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Tekrar eski güzel hayatına kavuşmak için tek başına mücadele verdiğini de anlatan Kandemir, “Burada tedavi oluyorum. Tedavilerim gayet de iyi gidiyor. Şöyle bir gerçek de var uyuşturucu kullanan adam hayatı boyunca o potansiyeli taşır, tekrar alabilir. Buna tekrar bulaşıp bulaşmamak iradeye ve ortama bakıyor. Onun için bizim gibilere tekrar eski hayatına kavuşması için ön ayak olunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Kandemir, manevi yönden yeniden güçlenmek için boş vakitlerinde Kur’an okuduğunu belirtti. 

Osman AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.