Bu yıl piyango çocuklara çıksın

Bu yıl piyango çocuklara çıksın

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği, her yıl ‘Bilet Alma Bot Al’ kampanyasıyla yüzlerce çocuğa yardımda bulunuyor. Dernek Başkanı Mustafa Bayraktar, “Bu yıl piyango çocuklara çıksın. Bilete vereceğiniz parayla bir çocuk sevindirebilirsiniz” dedi.

PTT Çalışanları Dayanışma Derneği tarafından ‘Bilet Alma Bot Al’ kampanyası başlatıldı. PTT çalışanları, 2023 yılı öncesi satışa sunulan Milli Piyango Bileti almak yerine ihtiyaç sahibi çocuklara bot alarak piyango sevinci yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Bayraktar, “Bizler unutulan değerlerimizi insanlarda yeniden canlandırmak istiyoruz. Hem bu dünya için hem de ahiretimiz için imzamızı atmak istiyoruz. Bir bilete vereceğin parayla bir çocuk sevindirebilirsin. Piyango çocuklara çıksın kelimesi bizim için çok farklı bir yerde. Bizim amacımızı özetleyen bir kelime. basliksiz-1.jpg

İHTİYACI OLAN ÇOCUKLARA EL UZATILIYOR

Genel Başkan Mustafa Bayraktar, “Kampanyamız derneğimize özel bir kampanya. Biz bu kampanyayı 4 yıldır yapıyoruz. Artık geleneksel oldu bizim için. Her yılın aralık ayında ‘Bilet alma bot al’ kampanyasını yürütüyoruz. Özellikle doğudaki çocuklarımız, öğrencilerimiz için okul müdürlükleriyle iletişime geçerek, illerimizdeki temsilcilerimiz vasıtasıyla çocuklarımıza ulaşıyoruz. Hangi okul uygunsa, hangi çocuğumuzun ihtiyacı varsa oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Geçen sene Van ve Siirt’teki çocuklarımıza botlarını teslim etmiştik. Bu senede de Sivas’tan başlayarak Bingöl, Bitlis, Hatay’daki çocuklarımıza botlarını ocak ayı içerisinde teslim edeceğiz. Çocuklarımızın kış aylarını sıcacık geçirmelerine vesile olmak istiyoruz” dedi.

22-2.jpg

“HEM BU DÜNYA İÇİN HEM AHİRETİMİZ İÇİN İMZAMIZI ATACAĞIZ”

2022 yılının Ocak ayında 150 çocuğun kışlık bot ihtiyacını karşılayarak kış aylarını daha sıcak geçirmelerine yardımcı olan PTT Çalışanları Dayanışma Derneği, bu yıl 300 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Başkan Bayraktar, “Kampanyamız 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. Ocak ayında da topladığımız yardımlarla botlarımızı alıp çocuklarımıza ulaştırıp onların yüzlerini güldüreceğiz. Bizler botlarımızı teslim etmeye giderken aynı zamanda Van’da bir ilkokula şehit kütüphanesi de açacağız. Bizler unutulan değerlerimizi insanlarda yeniden canlandırmak istiyoruz. Hem bu dünya için hem de ahiretimiz için imzamızı atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORUZ

PTT Çalışanları tarafından kurulan dernek hakkında Bayraktar, “Biz hem milletimize hem devletimize hizmet ediyoruz hem de ‘Çocuklar için, ihtiyacı olanlar için biz neler yapabiliriz?’ bunun derdindeyiz. Yani çocukların gönlüne dokunmaya çalışıyoruz aslında. Kendi dünyevi hayatımızdan dolayı biz bu değerlerimizi unuttuk. Bu değerlerimizi yeniden canlandırmak istiyoruz. Dernek olarak birçok farklı ilde faaliyet gösterdiğimiz için kimin neye ihtiyacı olduğunu tespit edip onlara bir şekilde ulaşıp gönüllerine dokunabiliyoruz. Bizim en çok arzu ettiğimiz şey gönüllere dokunmaktır. Gönüllerine dokunmak istediğimiz kişiler de çocuklardır. O yüzden en önemli şeylerden biri olarak gördüğümüz çocukları güldürmek, sevindirmek ve ihtiyacı olan çocuklarımıza el uzatabilmektir” diye konuştu.

32-002.jpg

“DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTEYENLER VAR”

Bayraktar, “Faydalı olmaktan yola çıkarak bu fikri geliştirdik. Şöyle ki derneğimizin çok çeşitli faaliyetleri var. Bot alıyoruz, kırtasiye yardımı yapıyoruz, çocuk şenlikleri, mektup-kartpostal kardeşliği günü yapıyoruz, öğrenciler birbirlerine kitap gönderimi yapabiliyor. Mesela geçen yıl 22 il 3 bin öğrenci birbirine mektup yazdı ve kitap gönderdi. Kardeş sınıf oldular. Bunun gibi birçok organizasyonumuz var. Yıllardır devam ettirdiğimiz ‘Bilet alma bot al’ kampanyamız ile ilgili ise biz sadece sosyal medya hesaplarımızdan ilanımızı paylaştık. Reklam vermedik. İletişim numarasını yazıyoruz ve insanlar da geri dönüp arıyorlar. ‘Daha farklı ne yapabiliriz’ diye soran birçok kişi var. Daha fazlasını yapmak isteyenler de var. Bizde genel bir bağış hesabımızın olduğunu söylüyoruz. Bağış için toplanan gelir ayrı bir yerde tutuluyor. Bunu duyan kişiler olsun arayanlar olsun hepsi çok seviniyorlar.

PİYANGO BU YIL ÇOCUKLARA ÇIKSIN

“Piyango bileti dinimizin yasaklamış olduğu şeylerden bir tanesidir” diyerek sloganını açıklayan Bayraktar, “Bizler sloganımızda ‘Bilet alma bot al. Piyango çocuklara çıksın’ derken faydalı olabilirsin kelimesine vurgu yapmak istedik. Bir bilete vereceğin parayla bir çocuk sevindirebilirsin. Piyango çocuklara çıksın kelimesi bizim için çok farklı bir yerde. Bizim amacımızı özetleyen bir kelime” dedi.

5-2.jpg

YARDIMLARIN ULAŞTIĞINI GÖRÜYORLAR

Bayraktar, “Ahir zamandayız. Çağımızda sivil toplumlarla ilgili bir güven sorunu var. Biz dernek olarak bu kampanyayı yıllardır sürdürdüğümüz için ve yaptığımız yardımları sosyal medyadan da gösterdiğimiz için artık bir güven var. İnsanlar yardımlarının nereye gittiğini görebiliyor. İçleri daha fazla rahat ediyor ve tabi kamu görevlisi olmamamızın da ekstra bir güven oluşturduğunu da söyleyebilirim. Bu anlamda insanların ‘Faydalı olabilme arzusu’ çok fazla. Memnunlar. Benim için bir botu aracı olan insan giderek ulaştırabiliyor görüşüyle bakıyorlar” şeklinde konuştu.

62.jpg

“DEVAM EDECEĞİZ”

‘Bilet Alma Bot Al’ kampanyası içerisinde yer almanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirten Bayraktar, “Bu projenin içerisinde yer almak bambaşka, tarif edilemez bir duygu. Her birimizin çocukları var. Kimi aile çocuğunun tüm ihtiyaçlarını, çocuğuna eksikliğini göstermeden temin edebilirken kimi ailenin buna gücü olamayabiliyor. Bizler onlara ulaşmaya vesileyiz. Kitap eksiği hissettirmeden, bot eksiği hissettirmeden bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Tarif edilemez bir duygu maddi olarak bir şeylerin hazzını duyabiliriz ama bu manevi haz çok farklı bir şey. Anlatılması çok zor. Biz buna devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.