Soru sormamış, propaganda yapmış - Bülent Yücel kimdir?

Soru sormamış, propaganda yapmış - Bülent Yücel kimdir?

HDP sorusu nedeniyle Anadolu Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırıldığı ileri sürülen akademisyen Doç. Dr. Bülent Yücel kimdir? Uzaklaştırılma nedeni olarak gösterilen soru neydi? İşte Bülent Yücel kimdir sorusunun cevabı:

HDP sorusu nedeniyle Anadolu Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırıldığı ileri sürülen akademisyen Doç. Dr. Bülent Yücel kimdir? Uzaklaştırılma nedeni olarak gösterilen soru neydi? İşte Bülent Yücel kimdir sorusunun cevabı: Meğer soru sormamış siyasi propaganda yapmış… Ayrıca iki yıl önce uzaklaştırma almış.

Bir kısım medya, HDP-PKK’ya yakın sözde haber sitelerinin iddialarından yola çıkarak, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yücel’in “sınavda HDP sorusu sorduğu için görev yaptığı Anadolu Üniversitesi’nden uzaklaştırıldığını” ileri sürdü.

İŞTE O HABERLER

“Sınavda HDP sorusu soran öğretim görevlisi Yücel'e uzaklaştırma cezası” gibi başlıklarla verilen haberlerde, “Türkiye’nin yönetim biçiminin yanı sıra politikaları ve HDP’nin kapatılmasına işaret ederek öğrencilerine soru soran Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Bülent Yücel, sınavı iptal edilerek üniversiteden 3 ay süreyle uzaklaştırıldı” denildi.

İşte o haberderden biri (Birgün Gazetesi):

birgun-haberi.jpg
Olayla ilgili edindiğimiz bilgilere göre, Bülent Yücel’in üniversiteden geçici süreyle uzaklaştırıldığı doğru. Fakat uzaklaştırmayı neden “sorduğu soru” değil.
9 Ocak 2023 tarihinde Anayasa Hukukları Genel Esasları Dersi’nde güya sınav yapan

Yücel, aynen şu ifadeleri kullanıyor:

“Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye ile Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik saldırı ile bağlantılı olarak yaşanan göçün yanı sıra Yunanistan ile kıta sahanlığı nedeniyle yaşanan sorun, Kıbrıs sorunu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 'bir gece yarısı' vali ve emniyet müdürlüklerinin görev yerlerinin değiştirilmesi, sansür yasası, HDP’li belediyelere atanan kayyum ve açılan kapatma davası ile yaşanan yargısal baskı…”

SINAV YENİLENECEK

Bunun üzerine AÜ Rektörlüğü, YÖK Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince, sınavı iptal etti. Rektörlük ayrıca, öğrencilere mesaj atarak sınavın 19 Ocak günü yeniden yapılacağını duyurdu. Ve Doç. Dr. Yücel'in, 3 ay süreyle üniversiteden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

SORU DEĞİL SİYASİ PROPAGANDA

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yücel’in, HDP’ye kapatma davasını yargısal baskı olarak değerlendirirken, Hükümet’in terörle mücadele politikası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı değerlendiriliyor, bunun soru sorma değil açık bir şekilde siyasi propaganda olduğu ifade ediliyor.

BÜLENT YÜCEL KİMDİR?

Öte yandan, bu haberler üzerine internette Bülent Yücel kimdir sorusuna cevap aranmaya başlandı. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Bülent Yücel, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi SBE’de Kamu Hukuku üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı.

DAHA ÖNCE DE GÖREVDEN ALINMIŞ

Bülent Yücel’in AÜ Anayasa Hukuku dersinden 2020 yılında da alındığı ortaya çıktı. Dersten alınmasının ardından sözde “barış akademisyeni” Yrd. Doç. Dr. Meral Gürbüz, Yücel'i ziyaret etmek istemiş, KHK'lı olduğu gerekçesiyle üniversiteden çıkarılmıştı.

Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum