Yakup Odabaşı'nın Gölbaşı için vaatleri neydi?

Yakup Odabaşı'nın Gölbaşı için vaatleri neydi?

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Kent Meydanı ve 2 yeni Sosyal Konut Projesi’nin sözünü verdi. Başkan Odabaşı, “30 bin metrekare alan ile kent merkezini Mogan gölü ile birleştiriyoruz” dedi.

“Vaatleri Neydi?” başlıklı yazı dizimizin sekizinci bölümünde Ankara’nın merkez ilçelerinden Gölbaşı’nda Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın vaat, söz ve projelerine inceleyeceğiz. Bir önceki belediye başkanlığı döneminde Gölbaşı’nda ilklere imza attığını vurgulayan Yakup Odabaşı’nın ilçedeki en önemli vaatleri arasında 30 bin metrekarelik Kent Meydanı ile ilçede yaşanan ulaşım ve otopark sorununa yönelik çözümler bulunuyor. Bununla birlikte ilçede yaşayan kadın, çocuk, genç ve yaşlılar için de birçok imkana sahip tesislerin artacağını belirten Yakup Odabaşı, öncelikli dar gelirli vatandaşlara verilmek üzere iki sosyal konut projesinin de sözünü veriyor.

meydangolbsai1.jpg

YÜZ AĞARTAN PROJE: MEYDAN

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında yürüttüğü belediye başkanlığı görevindeki projelerini referans göstererek yaptığı seçim çalışmalarında en önemli vaadi 30 bin metrekarelik kent meydanı projesi oldu. Başkan Yakup Odabaşı, proje hakkında “Cumhuriyetimizin yeni 100 yılında, yüz ağartan projemiz, 30 bin metrekare alan ile kent merkezini Mogan gölü ile birleştiriyoruz. İlçe müzesi, seyir terasları, sosyal organizasyonlar ve etkinlik alanları ile nefes alan bir ilçe merkezi kuracağız. İçerisinde mağazalar, ofisler, sinema ve kafeteryalarla ticari hayata da zenginlik katarak bölge esnafının otopark sorununu da çözüyoruz. Daha fazla yeşil alan ile daha rahat nefes alacağız” dedi.

yakupodabasi2.jpg

ÖNCELİK DAR GELİRLİ

Başkan Yakup Odabaşı ilçede artan konut fiyatlarıyla birlikte dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere ev sahibi olunamadığını ve kira fiyatlarının da yükseldiğini belirterek, “Geçmişte de görev yaptığım için Gölbaşı’nın sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. Bu çözümleri de ne zaman nasıl yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bunlardan biri sosyal konut projesi. Gölbaşımızın iki alanında sosyal konut üreteceğiz. Ürettiğimiz sosyal konutları özellikle dar gelirli arsa ve evi olmayan vatandaşlarımızla belediyemizin çalışan personeline öncelik tanıyacağız. Ondan sonra diğer vatandaşlarımıza bu problemi çözme adına önemli hizmet yapacağımızı düşünüyorum. Bu konuda hazırlığımız var” diye konuştu.

konutgolbasi12.jpg

KADIN KOOPERATİFİ KURULACAK

Yakup Odabaşı, “Projelerimizde kreşler, gündüz bakım evleri ve aile destek eğitimlerinin yanı sıra özel bireylerimiz için mola evlerimiz ile ailelerin daha sosyal ve kültürel yaşamlarını desteklemeyi hedefliyoruz. Bilim ve deney merkezleri, hanımlar lokali, kadın kooperatifleri ile Gölbaşı’nı geleceğe taşıyacağız” diyerek ilçedeki kadınların iş gücüne katılmasının önünü açacaklarının vaadini verdi.

genclikmerkezi.jpg

GENÇLERE TAM DESTEK

Başkan Odabaşı, ilçedeki gençlerin destekçisi olacağını vurgulayarak, “Üniversite kampüsleri ve merkezlerimizde inşa edeceğimiz gençlik merkezleri, öğrencilerimizin ücretsiz kahve ve internet erişimiyle 7/24 açık, konforlu ve sağlıklı ortamlarda bir araya gelmelerini sağlayacak. Psikolojik destek ve bağımlılık danışmanlığı ile gençlerimizin her zaman yanındayız. Üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrencilerimizi de unutmadık; onlar için ücretsiz etüt merkezleri açıyoruz” ifadelerini kullandı.

golbasigenel.jpg

REFAH ARTACAK

Başkan Odabaşı’nın diğer önemli vaatleri ise Gölkart uygulaması kapsamının genişletilerek ve güçlendirilerek Gölbaşı’nın refahını artırmak ve Gölbaşı Mobil uygulamasını hayata geçirmek oldu. Odabaşı, “Bir elin verdiğini öbürü görmeyecek, dayanışma ruhumuzla herkesin yanında olacağız. Yardımlarımızı Gölbaşı esnafından temin ederek, paranın yine Gölbaşı'da kalmasını sağlayacağız. Gölbaşı Mobil uygulamasıyla da vatandaşlarımızla birlikte yönetme, birlikte karar alma ilkesini hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulundu.

YARIN: “Vaatleri Neydi?” yazı dizimize Ankara’nın kuzeyinden görünen yüzü olan Pursaklar’da yeniden Belediye Başkanı seçilen Ertuğrul Çetin’in söz, vaat ve projeleriyle devam edeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.