Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Bunu hepimizin düşünmesi lazım

Bunu hepimizin düşünmesi lazım

Yaşadığımız Dünya içerisinde tanımadığımız yabancı insanlar, ailemiz, arkadaşlarımız ve daha niceleriyle bir arada bulunuyoruz. Aslında bir ipin ucundan tutsak ve sonuna kadar gitmeye çalışsak o yabancı dediğimiz insanlar ile illaki bir alanda veya bir yerde illaki karşılaşırız. Bakın insanlar diyorum, din veya ırk ayrımı yapmıyorum.
Belki günümüzde bunu diyorum diye beni yadırgayacak olan insanlar çıkacak ama doğruları söylemek en azından insanlık adına yarar sağlayabilir diye düşünüyorum. Bunu hepimizin düşünmesi lazım diyorken aslında bir olmayı, bir bütün olmaktan bahsediyorum. Yazımın başında o yabancı dediğim insanlardan tutunda, yanımızda ki insanlara kadar uzanan bir hayat çizgisinin olduğunu ifade ediyorum.
Kendinize ne istiyorsanız tüm insanlar için istemeyi, başkasına yapılmamasını istemediğinizi kendinize yapılmamasını isteyecek kadar düşünceli olsanız aslında bir arada yaşamanın ne demek olduğunu daha iyi anlatabiliriz.
Herkes kendine düşen görevin ne demek olduğunu öğrenebilir. Ki ben bunları yazıyorum ama olmaz diye bir düşünce söz konusu olamaz. Bana göre olur. Zira bu insanlar bir arada yaşamanın en güzel örneğini yardıma uzanan elleriyle her zaman gösteriyorlar. Din ve dil ırk ayrımı yapılmadan yaşamak nedir biliyorlar.
İnsanlar için en hayırlısını istemek her zaman için daha iyi olacaktır. Bunu hepimizin düşünmesi lazım aslında. İnsanlar için insanlık için diyorken hepimizin düşünmesiyle fayda sağlanır aslında...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR