Çalışma saatlerine ilişkin öneri kabul edildi!

Çalışma saatlerine ilişkin öneri kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda da AK Parti'nin 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi. Peki, mesai saatlerinde değişiklik olacak mı? Detaylar haberde.

Genel Kurul'da kabul edilen öneriye göre, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi.

Ekonomiye ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından çalışmalarına 2 hafta ara verecek olan Genel Kurul, 16 Ocak Salı günü yeniden başlayacak. Milyonlarca çalışan tarafından merakla beklenen mesai düzenlemesine ilişkin bilgi ise henüz paylaşılmadı.

49 SAATTEN FAZLA ÇALIŞANLARIN ORANI YÜZDE 28

Öte yandan Türkiye’de istihdamda bulunan işçi ve memurlar haftada ortalama 42.9 saat çalışırken bu süre AB ülkelerinde ortalama 36.4 saat. Türkiye'de haftalık 49 saat veya daha fazla çalışanların oranı da yüzde 28.

Mesai saatlerine ilişkin muhalefetin TBMM'ye sunduğu haftalık çalışma saatinin 45 saatten 37.5 saate düşürülmesine yönelik teklifin ardından alınacak karar merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.