Ceferin istedi, UEFA komisyon kurdu! Fenerbahçe çekilirse UEFA'nın planı

Ceferin istedi, UEFA komisyon kurdu! Fenerbahçe çekilirse UEFA'nın planı

Fenerbahçe ligden çekilirse UEFA'nın tavrı ne olacak? Sarı-lacivertliler ligi 2. bitireceğinden Avrupa'ya gidebilecek mi? UEFA Başkanı Alexander Ceferin Ali Koç'la görüştü ve bu konuda komisyon kurdurdu. İşte sonuç...

Trabzonspor maçından sonra yaşanan olayların ardından UEFA'nın kafası karıştı... UEFA Başkanı Alexander Ceferin kısa süre önce Union maçını izlemek için İstanbul'a geldiğinde önce Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. Sonra da Ali Koç'un konuğu oldu. Hatta Fenebahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde oynadığı Union maçını statta izledi.

CEFERİN İLE ALİ KOÇ ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Gelen haberlere göre Ceferin'in daha o gün kafası karıştı. Çünkü sabahında ziyaret ettiği TFF Başkanı Büyükekşi'nin, Saracoğlu'nda kendisine eşlik etmesini bekliyordu. Ancak Büyükekşi "mazaret" bildirdi gelmedi. Bu durumu Ceferin, Fenerbahçe başkanına sordu. Ali Koç'un cevabı ise "başkan Türkiye'de hiç bir stada giremiyor ki" oldu. Beşiktaş maçında taraftarın tepkisi ile stattan ayrıldığını anlattı.

YABANCI HAKEM FİKRİNE DESTEK VERDİ

Hemen bir kaç sonra Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylar ise Sloven başkanı daha da şaşırttı. O günden sonra Ali Koç'la 3 kez görüştü. Yabancı hakem talebine olumlu yanıt verdi. Ancak "ligden çekilme" durumu kafasını karıştırdı.

BAŞKAN ARAŞTIRMA YAPTIRIYOR

Çünkü şimdiye kadar UEFA'ya bağlı konfederasyonlara bağlı ülkelerden herhangi birisinde en üst ligde oynayan bir takım böyle bir karar almamıştı. Bu yüzden Ceferin "neler yapılması, ya da yapılabileceği" konusunda bir alt komisyon kurulmasını istedi. Araştırma yapılmasını istedi.

TFF FENERBAHÇE'Yİ AVRUPA'YA GÖNDERMEYEBİLİR!

Komitenin ön kararı UEFA'nın Fenerbahçe'nin çekilme kararı alması durumunda herhangi bir yaptırım kararı olamayacağına kanaat getirildi. Ancak TFF'nin Avrupa Kupaları'na takım gönderme yetkisine sahip olduğununa dikkat çekildi. TFF; Fenerbahçe'yi Avrupa Kupalarına göndermezse karşılık verilemeyeceği ön fikri oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.