Covid-19'un yeni varyantı Eris (EG.5.1) Türkiye'de görüldü mü? Eris kaç ülkeye yayıldı?

Covid-19'un yeni varyantı Eris (EG.5.1) Türkiye'de görüldü mü? Eris kaç ülkeye yayıldı?

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu. Etkisini kaybeden Covid-19 son dönemde yeni varyantlarla tehdit oluşturmaya başladı. Covid-19'un yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü? Eris kaç ülkeye yayıldı?

Çin'de başlayıp kısa süre içinde neredeyse bütün dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19, aşılama ve diğer yöntemlerin etkisiyle öldürücü etkisini kaybetmişti. Buna karşın Covid-19'un son dönemde ortaya çıkan yeni varyantları ciddi tehlike oluşturmaya başladı. hızla yayıldığı bildirilen ve Eris (EG.5.1) adı verilen yeni varyant Türkiye'de görüldü mü? Eris kaç ülkeye yayıldı? İşte Covid 19'un yeni varyantı Eris'le ilgili tüm detaylar...

16.jpg

COVİD 19'UN YENİ VARYANTI ERİS TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Dünya üzerinde milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine ve büyük ekonomik bunalımlara neden olan Covid 19 yeni varyantı Eris'le insanlığı tehdit etmeye başladı. Dünya Sağlık Örgütü ülkelere Eris vakalarını takip etmelerini tavsiye etti. Son olarak İngiltere'de yapılan araştırma Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı ortaya koydu. Yeni varyant, ülkede her 7 vakadan birini oluşturuyor. Hızlı bir şekilde yayılmasından korkulan yeni varyantın Türkiye'de görülmediği ve bu konu ile ilgili bir bildirimin olmadığı açıklandı.

17.jpg

YENİ VARYANT ERİS KAÇ ÜLKEYE YAYILDI?

Covid 19'un yeni varyantı Eris'in şu ana kadar 51 ülkede görüldüğü aktarıldı. Söz konusu virüsün yaz aylarının sonu ve kış ayının başlangıcı ile birlikte hızla yayılıp çoğalmasından endişe duyuluyor. Bu konu ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü bireylere takviye aşı yaptırmalarını tavsiye etti.

18.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.