Çubuk KYK Yurdu önündeki uzun öğrenci kuyruğu gündem oldu

Çubuk KYK Yurdu önündeki uzun öğrenci kuyruğu gündem oldu

Ankara’nın çevre ilçelerinden olan Çubuk’taki KYK Yurdu’nda kalan üniversite öğrencilerinin şehir merkezine gidip gelmekte hayli zorlandıkları belirtiliyor. Çubuk KYK Yurdu önünde otobüs bekleyen öğrencilerin oluşturduğu uzun kuyruk gündem oldu.

Başkent Ankara’nın çevre ilçelerinden olan Çubuk’taki KYK Yurdu’nda kalan üniversite öğrencilerinin şehir merkezine gidip gelmekte hayli zorlandıkları belirtiliyor.

Ankara merkezindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin Çubuk KYK Yurdu’na yerleştirilmeleri eleştiri konusu olurken, Ankara Büyükşehir’in EGO seferlerinin yeterli olup olmadığı sorgulanıyor.

ÇUBUK KYK YURDU ÖNÜNDEKİ KUYRUK VİDEOSU GÜNDEM OLDU

Twitter gibi sosyal medya organlarında paylaşılan videolarda, Çubuk KYT Yurdu önlerinde öğrencilerin otobüs beklerken uzun kuyruklar oluşturdukları görülüyor. Bu videoların son örneği eski İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Sarıyer Üyesi Taylan Yıldız’dan geldi.

Yıldız, twitter hesabından bir video paylaşarak “Burası Ankara’nın dışındaki Çubuk KYK Yurdu'nun önü. Saat sabah 07:00. Bu gençler otobüs kuyruğundalar. Ankara'ya okullarına gitmeye çalışıyorlar. Kuyruğa bir bakın” ifadelerini kullandı.

TEK KELİMEYLE SKANDAL

Taylan Yıldız ayrıca şunları yazdı: “Ben gördüğüme inanmak istemedim. Kısa bir matematikle: 1 saat soğukta otobüs bekleyecek + 1.5 saatte Kızılay’a ulaşacak + oradan 45dk’da okuluna gidecek. Toplamda tek yön için 3 saat 15dk. Bunun bir de geri dönüşü var. Yani en iyi olasılıkla bu gençler her gün 6.5 saatlik ulaşım cefası çekiyorlar. Tek kelimeyle skandal. Ankara içine yeni yurt yapmayıp gençleri Çubuk’a atmak nedir Allah aşkına? Gençlere reva gördüğümüz eğitim deneyimi bu mu? Bu skandalı, gençleri Ankara içinde ikamet ettirerek çözün hemen.”

ABB’DEN AÇIKLAMA: EK SEFERLER KONULDU

Hayli etkileşim alan video üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi. Ankara Büyükşehir Basın hesabından yapılan açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin mağduriyetini en aza indirmek için doğrudan hatlar tahsis edilmiştir. Yoğunluk durumuna göre ek seferler konulmuştur” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Aşağıdaki video bugüne aittir ve bir sorun gözükmemektedir. Zaman zaman ayakta ulaşım sağlamak istemeyen bazı öğrencilerimiz otobüsün ayakta kısımları boş olmasına rağmen binmemektedir. Bu durumda da EGO Genel Müdürlüğü görevlileri, sırada duyurular yaparak süreci işletmektedir. Saygılar.”

Bu arada, Çubuk’ta 2 adet KYK Yurdu bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Çubuk KYK yurtları şöyle:

  • Çubuk Ulubey Kyk Erkek Öğrenci Yurdu
  • Çubuk Fatma Hanım Kyk Kız Öğrenci Yurdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.