Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize'de şaşırtan sonuç

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize'de şaşırtan sonuç

Türkiye, beş yıl da bir gerçekleşen Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi için sandık başına gitti. Sonuçların açıklanmaya başlanmasıyla birlikte ortaya ilginç veriler çıktı. Önemli anlamda düşüş yaşayan AK Parti’de Rize sonucu ise oldukça şaşırttı.

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti. Sandıktan çıkan sonuç ise herkesi şaşırttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de oyları önemli ölçüde düşen AK Parti, Türkiye genelinde ikinci parti konumuna geldi.

2019’DAKİ OY ORANI DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması nedeniyle sonuçları oldukça merak edilen iller arasında Rize yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde yüzde 73 ile rekor oy alarak toplamda 12 belediyenin 8’ini kazanan Rize, 31 Mart 2024 seçimlerde oldukça şaşırttı. Sandıkların yüzde 97,12’sinin açıldığı sıralarda AK Parti yüzde 54,89 oy oranına sahip oldu. Sonuçların bu haliyle kesinleşmesi sonucunda 5 yılda AK Parti yüzde 17’ye yakın oy kaybetmiş olacak.

OY SAYMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Türkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirleniyor. 32 doğu ilinde sabah saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemleri 16.00’da sona ererken, diğer illerde ise oy kullanma süreci saat 17.00 itibariyle sona erdi. Oy verme işleminin bitmesinin ardından açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener seçim yasaklarının kaldırıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Saat 17.00 itibarıyla tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi. Şimdi sandıklara, oylara sahip çıkma vakti" mesajını paylaştı. Seçimlerde ilk sonuçlar gelmeye başladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.