Dilim dilim lezzet: Çankırı Kavunu

Dilim dilim lezzet: Çankırı Kavunu

Bu ayın başında hasadı yapılmaya başlanan Çankırı’nın meşhur “10 dilim” kavunu, Ankara’daki tezgâhlarda da yerini almaya başladı. Kilosu 1,5 ile 2 TL arasında değişiklik gösteren lezzetli kavunlar, beğeniyle tüketiliyor. 

Başkent’in komşusu Çankırı’da yetiştirilen ve “10 dilim” olarak adlandırılan kavunlar, bugünlerde yapılan hasadın ardından tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Türkiye’nin önde gelen kavun üretim merkezleri arasında yer alan Çankırı’da üretilen ve kendine has lezzetiyle ön plana çıkan sarı renkli kavunlar, Ankara’nın yanı sıra pek çok şehre gönderilerek beğeniyle tüketilmeye başlandı. 

KİLOSU 1,5-2 TL ARASINDA

Çankırı’nın meşhur “10 dilim” kavunu Ankara’da da pazar ve marketlerin yanı sıra sokak aralarında dolaşan traktör römorklarında satılıyor. Kilosu 1,5 ile 2 TL arasında değişiklik gösteren lezzetli kavunlar, vatandaşlarca beğeniyle tüketiliyor. Ağustos ayının başlarında tezgâhlarda yerini almaya başlayan Çankırı 10 dilim kavununu Eylül ayının son günlerine kadar bulmak mümkün. 

cankiri-kavunu,-cankiri,-10-dilim,-kavun,,.jpg

EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİYOR

Kavun, yaz aylarının vazgeçilmez bir meyvesi olarak biliniyor. Özellikle akşam sofralarını süsleyen kavun, damakta bıraktığı lezzeti ile tadanları kendisine hayran bırakıyor. Bal gibi tadı bulunan kavunu yetişkinlerin yanı sıra çocukların da bir hayli sevdiği görülüyor. Kavunu tüketim konusunda çocukların tercihi daha çok dilim dilim yemek oluyor. 

RAMAZAN SAYGILI/ HABERVAKTİM-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.