Diplomasi trafiği seçimden sonra hareketlenecek

Diplomasi trafiği seçimden sonra hareketlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerin ardından yoğun bir diplomasi trafiğine başlayacak. Nisan'da birçok lideri Türkiye'de ağırlaması beklenen Erdoğan'ın yurt dışında da ziyaretler gerçekleştireceği açıklandı. İşte detaylar...

Türkiye, yarın sandık başına gidecek ve yerel yöneticilerini seçecek. Sahaya inerek adayları için destek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin tamamlanmasının ardından yoğun bir diplomasi trafiğine başlayacak. Erdoğan, hem yabancı konukları ağırlayacak hem de yurt dışında kritik ziyaretler gerçekleştirecek.

12 YIL SONRA IRAK'A İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kritik ziyaretlerinden birini Irak'a gerçekleştirecek. En son 2012'de Başbakanlığı döneminde Bağdat'a giden Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak 22 Nisan’da Irak’a ziyaret edecek. Ziyaretin başlıca gündemi terörle mücadele, sınır ötesi hareket olacak. Ayrıca Kalkınma Yolu Projesi de mercek altına alınacak.

BİDEN DÖNEMİNDE ABD'YE İLK RESMİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden’in başkanlığı döneminde ilk kez ABD’ye resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Amerika'ya gideceği belirtiliyor. Ziyaretteki önemli başlıklar terörle mücadele ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak.

PUTİN TÜRKİYE'YE GELECEK

Erdoğan ayrıca seçimden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağırlayacak. Kritik ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve tahıl koridoru masada olacak.

Rusya- Ukrayna savaşındaki son durum, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, Trakya'ya kurulacak enerji merkezi, Akkuyu Nükleer Santrali ve dış ticaret gibi konuların görüşülmesi tahmin ediliyor.

BİR DİĞER KONUK SİSİ

Seçimlerden sonra beklenen bir diğer konuk ise Mısır Cumhurbaşkanı Sisi. Erdoğan ve Sisi, Ankara'da Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyine başkanlık edecek.

Nisan ayında gerçekleşecek ziyarette ikili ülke ilişkilerinin yanı sıra, Gazze'deki son durum masaya yatırılacak.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS'TEN İADE-İ ZİYARET

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in iade-i ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Mayıs ayındaki ziyarette ikili ilişkiler, ticaret, iletişim kanallarını açık tutma, gerilimi azaltmak için askeri güven artırıcı önlemler gözden geçirilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.