Diyanet çalışanları yüzde 25’i az buldu

Diyanet çalışanları yüzde 25’i az buldu

Memur ve emekliler yüzde 25 zammı nasıl buldu; beklentilerini karşıladı mı, yoksa düşük mü geldi? Bu konuda ilk açıklama Diyanet çalışanlarından geldi. Diyanet Sen “Beklentileri karşılamıyor, seyyanen ek zam yapılmalı” dedi.

TÜİK’in Aralık 2022 dönemi enflasyon verilerini açıklamasıyla, memur ve emeklilerin maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkı belli olmuş, buna göre, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin maaşlarının toplu sözleşme ve enflasyon farkı dolayısıyla yüzde 16,48 artacağı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur Sen Konfederasyonu’nun düzenlediği bir programa katıldı ve burada yaptığı konuşmada, memur ve emekli maaşlarına zam oranını yüzde 16.48’in üzerinde bir rakam açıkladı. Cumhurbaşkanı tüm memur ve memur emeklilerinin maaşlarının 1 Ocak’tan itibaren yüzde 25 artırıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı’nın “müjde” olarak açıkladığı yüzde 25 zam oranı salonda çok güçlü olmasa da alkışlandı. Memur ve emekliler yüzde 25 zammı nasıl buldu; beklentilerini karşıladı mı, yoksa düşük mü geldi? Bu konuda ilk açıklama Diyanet çalışanlarından geldi.

diyanet-sen.jpg

DİYANET SEN’DEN AÇIKLAMA: 25 YETERSİZ, EK ZAM YAPILMALI

Yüzde 25 zammı memur ve emeklilerin nasıl karşılayacağı merak ediliyordu. İlk açıklama Diyanet çalışanlarından geldi. Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Diyanet Sen, yüzde 25 zammın yetersiz olduğunu belirterek, seyyanen ek zam yapılmasını istedi.

“BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR”

Hükümet’e yakınlığı ile bilinen ve Diyanet iş kolunda yetkili sendika olan Diyanet Sen’in sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada “Yüzde 25’lik zam çalışanlarımız için yeterli değildir ve beklentileri karşılamaktan uzaktır. Ek zammın miktarı gözden geçirilmeli memnuniyeti sağlayacak şekilde yeniden revize edilmelidir” denildi.

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.