DİYANET-SEN Erbaş’a sahip çıktı

DİYANET-SEN Erbaş’a sahip çıktı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’na gerçekleştirdiği ziyaret sonrası başlatılan tartışmalara sert tepki gösterdi ve “Saldırılar iyi niyetten yoksun” ifadesini kullandı. 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son günlerde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı hedef alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

SALDIRILAR İYİ NİYETTEN YOKSUN 

Diyanet İşleri Başkanına yapılan söz konusu saldırılara sert tepki gösteren Bayraktutar, özetle şunları söyledi:

“Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullananları, iyi niyetten  yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Bir hasta ziyaretine ideolojik olarak bakmak,  zihniyet okumak, hüküm vermek olsa olsa bir ön yargıdır”

DIŞ KAYNAKLI PROJE 

“Diyanet İşleri Başkanını insani bir davranış olan, geçmiş olsun ziyareti üzerinden yıpratmaya kalkmak, son günlerde hem DİB  hem de Cumhuriyet’in kurucu unsuru Gazi  Mustafa Kemal Atatürk üzerinden dindarlarla laikleri karşı karşıya getirme projesi olarak okunmalıdır.  28 Şubat ve 27 Nisan döneminin aktif aktörlerinin de tekrar sahne aldığı,  bu proje tamamen dış kaynaklı bir projedir”

DİYANET CAMİASI OYUNA GELMEYECEK 

“Aslında maksat Atatürk ve Dindarlık üzerinden toplumu germek ve  bölmektir. Topluma   zehirli bir hava pompalanıyor, daha önce defalarca işlediği görülmüş laik-dindar fay hattını harekete geçirmek için provokasyon   peşinde olanlara bu millet fırsat vermeyecektir.  Bu zihniyet   içlerinde besledikleri kin ve öfkenin dışa vurumu için adeta bir fırsat bulmuştur.  Bir hasta ziyaretine farklı anlamlar yükleyerek algı oluşturmaya kalkışmak kabul edilebilir bir durum değildir. Malum çevreler tarafından linç edilmek istenen Diyanet İşleri Başkanlığımızın koruyucu zırhı hükmünde olan hiçbir din görevlisi, bu oyuna gelmeyecek Diyanetinin ve onun başkanının yanında olacaktır. Diyanet İşleri Başkanının üzerinden kurumumuzu hedef aldıklarının farkındayız. Bizler bu davanın sahipleriyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın dünyada ve Türkiye’de sergilediği misyon ve sorumluluğun bazı odakları rahatsız ettiğini iyi biliyoruz”

BİRLİĞİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

“Müslüman dünyasının adeta ümidi durumuna gelmiş olan başkanlığımızın çalışmalarını sekteye uğratmak, itibarsızlaştırmaya kalkmak dünden bu güne alışıla gelmiş bir saldırı sistemi haline getirilmiştir. Birliğin dirliğimizden geldiğini, dirliğimizi bozguna uğratmaya çalışanlara da izin vermeyeceğimizi dün nasıl ki kararlı bir şekilde dile getirdiysek, bugün yine aynı kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz. Diyanet-Sen olarak hiç bir surette fitne ateşini hiç kimsenin yakmasına izin vermeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.