Ahmet Sefa DİKTEPE

Ahmet Sefa DİKTEPE

Doğu Türkistan namusumuzdur!

Doğu Türkistan namusumuzdur!

Bugün Dünya, tarihinde hiç olmadığı kadar büyük zulümlere beşiklik yapıyor.

Kafkaslardan Orta Doğuya Balkanlardan, Afrika’ya insanı insan yapan değerler manzumesi ayaklar altında çiğneniyor.

Bazısı gündeme geliyor, devlet nezdinde bir iki cümleyle de olsa ifade imkânı buluyor.

Bazısı ise suskun ve çaresiz kalıyor, bırakılıyor…

İşte bu coğrafyalardan birisi, belki de bizim için en utanılası durumda olanı Doğu Türkistan…

Yıllardır süren Çin zulmünün, Türk ve İslam düşmanlığının zirve yaptığı, ata toprağımız, vatanımız…

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi diye nitelendirebileceğimiz, sinesinde 35 milyon Türkün yaşadığı mezalim merkezi…

Müslüman ve Türk olmanın bedelinin en ağır biçimde ödendiği Türk coğrafyası…

En basit insani hakları dahi tanınmayan, Çin hükümeti tarafından ikinci sınıf bir muamelenin dahi altında bir zulümle karşı karşıya kalan soydaşlarımız haysiyet mücadelesinin yanında yaşam mücadelesi de veriyorlar.

İslam’a dair ne varsa her şeyin topyekûn yasaklandığı Doğu Türkistan, Çin’in planlı ve sistematik, asimilasyon ve soykırım politikalarıyla da özünden kopartılmaya çalışılıyor.

Çin hükümeti tarafından fiziki ve psikolojik işkencenin meşru yol ve yöntem olarak izlendiği Doğu Türkistan Hitler dönemindeki Nazi mezaliminden daha acı ve şiddetlisini yaşıyor desek hiçte abartmış olmayız! 

Doğu Türkistan hususunda millet ve devlet nezdinde hepimizin yapması gereken, hepimizin üzerine düşen birçok vazife var.

Öncelikle bizler ümmet şuuru içerisinde efendimizin şu ihtarına kulak vermek mecburiyetindeyiz

“Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.”(Buhari) Doğu Türkistan bu vücudun olmazsa olmazlarındandır!

Ve gece uykuları Doğu Türkistan için kaçmayanlar, bu ahvale kulak tıkayanlar efendimizin ihtar ettiği mümin sıfatı içerisinde nerde olduklarını düşünmelidir!

Doğu Türkistan Çin’e birkaç milyar dolar karşılığında peşkeş çekilebilecek veya Çinle iyi ilişkiler kurabilmek adına göz ardı edilebilecek bir yer değildir.

Bizler insani, İslami ve kültürel olarak bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizle et tırnak mesafesindeyiz.

Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri hiçbir habis pazarlığın konusu edilemezler ve Çin’e şirin gözükmek namına yapılan hamlelerle feda edilemezler!

Doğu Türkistan meselesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin namus meselesidir!

Dört milyon Suriyeliye kucak açacak alicenaplıkta olan devletimiz için bir şekilde Türkiye’ye gelmeyi başarmış Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi havalimanlarında süründürmek fecaatinin ne Türklükle ne İslamlıkla ne de insanlıkla anlaşılabilecek hiçbir tarafı yoktur.

Çinin toprak bütünlüğüne dair cümleler kurarak Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi yok saymak veya onları orada terör faaliyetlerinde bulunuyormuş algısına itmekte bizleri yaralayan ayrı bir husustur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Çin hükümetine karşı acilen Doğu Türkistan’da yaşananlarla alakalı adımlar atmak mecburiyetindedir.

Türklüğün ve İslamlığın şerefinin, izzetinin söz konusu olduğu bu topraklar asla kaderine terk edilemez!     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR