Alperen Aydın

Alperen Aydın

Düşmanlarımızı Tanıyalım (2) Esad Ailesi

Düşmanlarımızı Tanıyalım (2) Esad Ailesi

İhanet Dededen Başlıyor

40 yılı aşkın süredir Suriye’yi yönetiyorlar. Beşar Esad’ın dedesi Süleyman Esad’dan başlıyor bildiğimiz ihanet. Fransız mandasına şirin gözüken mektuplar altında işgale alkış tutan Süleyman Esad’ın imzaları… Suriye’nin Fransız mandasında kalması için çırpınan bir bedbaht. Bu bedbaht aynı zamanda Esad ailesinin bağlı olduğu sapık mezhep Nusayriliğin, Suriye’de önde gelen temsilcilerinden.

Peki, ne bu Nusayrilik? Kim bu Nusayriler? 

Nusayrilik; Hz.Ali (r.a)’nin (haşa) Allah olduğunu iddia edecek kadar sapık bir mezhep. Bu sapıklar 4’e ayrılır. Biri der (haşa) Hz. Ali aydadır. Biri der güneştedir. Biri der arştadır. Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman efendilerimiz ve  Hz. Talha, Hz. Sa'd, Hz. Muâviye,  Ahmed er-Rifâî (k.s), Abdulkadir Geylânî (k.s) gibi veliler bu sapıklara göre şeytanın sembolleridir ve lanet ederler.

Hafız Esad

Süleyman Esad’ın oğlu Hafız Esad, ihanetin ikinci kolu. Tarih onu ‘’Hama Katliamı’’ ile anıyor. 1970’de bir darbeyle Suriye yönetimini ele geçirdi. Adeta devleti kendi malı gibi kullandı. Suriye’nin büyük çoğunluğu Sünni olmasına rağmen devletin her mekanizmasının başında, kadrolarında Şiiler hâkimiyet kurdu. Onların istedikleri yükseldi, onların istemedikleri düştü. Adi bir diktatördü. Çıkan her muhalif ses, kanla susturuluyordu. 1980 yıllarında birçok muhalif isim astırıldı. 40.000 Suriyeli öldürüldü. 

Hama Katliamı

Hama’ya gönderilen askeri birlikler, isyanı bastırmak için görevlendirilmiş gözükse de sivil masum demeden hunharca insanları katletti. Şehir merkezi bombalandı. İddialara göre zehirli gaz bile kullanıldı. 3 hafta boyunca şehrin etrafındaki toplarla şehir adeta yok edildi. Neredeyse her on kişiden biri öldürüldü.

Beşar Esad Suriye’ye Dönüyor

Hafız Esad kalp rahatsızlığına yakalanacak, varis yetiştirme hevesine düşecektir. Kendisine çok önemli görevler verdiği kardeşini ülkeden iki kez sürgün etti. Büyük oğlunu varis olarak yetiştirecekti fakat büyük oğlu Basil, trafik kazasında hayatını kaybedince, gözler, zalimliği ile tanıdığımız Beşar Esad’a çevrildi. O sırada Beşar Esad, İngiltere’de göz doktorluğunda uzmanlaşıyordu. Suriye’ye getirildi ve devleti yönetmesi için eğitime tabii tutuldu. Hafız Esad, oğlu için, 40 olan cumhurbaşkanlığını yaşını, 35’e çektirdi. Nihayet 10 Haziran 2000’de Hafız Esad akciğer kanserinden öldü.

Suriye’de Beşar Esad Zamanı

Beşar Esad, babasından aldığı diktatörlükle devleti idareye başladı. Halkın protestolarına dayanamayan Esad, kanlı şekilde protestoları durdurmaya çalıştı. İsyan büyüdü ve hâlâ devam ediyor. Ayaklanmalardan bu yana Beşar’ın yaptığı katliamlara göz atmak gerekir diye düşünüyorum zira bu zalimi hâlâ haklı bulanlar var. 
Şubat 2012; (Humus) 3000 asker ve 300 tank ile protestoculara ateş açıldı, 500 kişi öldü binlercesi yaralandı.
25 Mayıs 2012; (Hula) 49’u çocuk, 34’ü kadın 109 kişi katledildi. 

Yine Mayıs 2012’de bir köy baskınıyla 13 kişi kurşuna dizildi. 6 Haziran’da başka bir köyde 100 kişi kurşuna dizildi. 
Yukarıda anlattıklarımız sadece birkaçı. Suriye ordusunun yan unsuru Şebbiha’nın yaptıklarına küçük bir araştırma ile ulaşabilirsiniz. Tecavüzler, işkenceler… Yakaladıkları masumları Esad’a secdeye zorlayan pislikler. Hamile kadınlar dövülerek, çocukları düşürülüyor. Mahkûm kadınlara herkesin gözü önünde tecavüz ediliyor. Ölenler tuvaletlere atılıyor. Çocuklardan bahsedemeyeceğim bile. Sadece 2018’de 7000’e yakın insan öldürüldü. 

Bizim Duamız

Ya Rabbi… Zalimleri iflah eyle. İflah olmuyorlarsa kahru perişan eyle. Gönüllerimize hidayet güneşini doğdur. Ya Rabbi, Suriye’deki ve dünyanın çeşitli yerlerindeki fitne ateşini söndür. Zulme uğrayan her kuluna yardım eyle. Müslümanları bir eyle. Bizden görünüp, bizden olmayanları bizlere göster. Sapkınlardan bizleri uzak tut. İslâm diyarlarına sana lâyık kul olabilmeyi, huzuru ve sevgiyi bahşeyle. Küffara karşı bizleri muzaffer kıl. (Âmin)
İnşallah düşmanlarımızı tanıyalım serimize yine devam edeceğiz. Duamıza âmin demeniz ve bizlere dua etmeniz temennisiyle Allah’a emanet olun.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR