Elinizi çabuk tutun: TEKNOFEST 2024 başvuruları için sayılı günler kaldı

Elinizi çabuk tutun: TEKNOFEST 2024 başvuruları için sayılı günler kaldı

Bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat’ta sona eriyor. Yarışmalarda yüksek performans gösterenlere, 85 Milyon TL ödül ve malzeme desteği sağlanacak.

Bu yıl Adana’da düzenlenecek olan, TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubatta son buluyor. TEKNOFEST ile Gelecek Sensin, mottosuyla gerçekleşecek olan yarışmalarda yüksek performans gösteren teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride olacak TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun olan binlerce genç başvuru yapabilir.

teknofest.jpg

BU YIL ADANA’DA GERÇEKLEŞECEK

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için, 16 Aralık 2023 tarihinde başlayan başvurular, 20 Şubat tarihinde son buluyor. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, medya, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleri ile düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl Adana’da gerçekleşecek.

basliksiz-2.jpg

BÜYÜK ÖDÜL: 85 MİLYON TL

“TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda en iyi performansı sergileyecek olan kişilere, 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek. her yıl bir önceki yıla göre artarak devam eden yarışma kategorisi ile Türkiye’nin en büyük ödüllü teknoloji yarışması olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride olacak.

basliksiz-1.jpg

46 ALANDA TEKNOLOJİ YARIŞMASI

TEKNOFEST 2024’te Roket, Çip Tasarım Yarışması, Sanayide Dijital Teknolojiler, Eğitim Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Model Uydu, Biyoteknoloji İnovasyon, Robotaksi Binek Otonom Araç, Sağlıkta Yapay Zekâ, Uçan Araba Simülasyon gibi herkesin büyük bir ilgiyle takip ettiği 46 farklı alanda teknoloji yarışmaları düzenlenecek. 2023 yılında Ankara’da gerçekleşen yarışmalardan farklı olarak bu yıl, TEKNOFEST kapsamında, Blok Zincir, Finansal Teknolojiler, Kablosuz Haberleşme, İnsansız Deniz Aracı, Hava Savunma Sistem Teknolojileri, TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ve Akıllı Wi-Fi Kapsama ilk defa başvuru yapılacak. TEKNOFEST 2024 için, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun olan binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına 20 Şubat’a kadar başvuruda bulunabilecek.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.