En büyük ikramiye piyango değil, haramdan uzak durmaktır

En büyük ikramiye piyango değil, haramdan uzak durmaktır

Allah’ın kesin bir şekilde haram kıldığı kumarın “milli” görünümlü bir çeşidi olan “piyango”ya karşı vatandaşlara “En büyük ikramiye haramdan uzak durmaktır” telkininde bulunuluyor.

Yüce Allah’ın kesin bir şekilde haram kıldığı kumarın, “milli” görünümlü bir çeşidi olan “piyango”ya karşı vatandaşlara “En büyük ikramiye haramdan uzak durmaktır” telkininde bulunuluyor.

Milli Görüş’ün yayın organı olan gazete, bugün manşetten “Allah’ın kesin şekilde haram kıldığı şeytan işi bir pislik olan kumar ‘milli’ ve ‘ikram’ gibi süslü kelimelerle insanımıza sunuluyor. Kendimize yapabileceğimiz en büyük ikram, haramdan uzak durmaktır” diye yazdı.

nimet-abla.jpg

NİMET ABLA’DA BİLET KUYRUĞU

Demirören Grubu’nun sahibi olduğu Milli Piyango biletlerinin kumar olduğu ve bu kumarın sembol şubelerinden Eminönü Nimet Abla gişesinde bu yıl da “yılbaşı özel çekilişi” nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çekilen haberde, “Kumar parasının büyüklüğüne ülkemizdeki ekonomik buhran da eklenince binlerce vatandaşımız, kumar ağına düşürülüyor” denildi.

YILBAŞI DAYATMASI

Milli Gazete’nin haberinde ayrıca, yılbaşı ve piyango konularında şu hususların altı çizildi:
“Uzun yıllardır ülkemizde dayatılıyor: Miladi takvime göre yeni seneye girdiğimizde Batı dünyasının dini ve toplumsal değerleri kapsamında kutladığı 'yılbaşı', uzun yıllardır ülkemizde dayatılıyor.”

“Yılbaşıyla birliikte yapay bir coşku atmosferi oluşturulurken başta piyango gibi birçok haram, manevi değerlerimizi erozyona uğratıyor.”

HARAM KAZANÇ İMRAM OLMAZ

“Öyle ki adına bizden olan ‘milli’ kelimesini koyarak, haram kazancı ‘ikrammış’ gibi göstererek süsledikleri kumarı milletimizin önüne sundular. Müslüman olarak kendimize yapabileceğiimiz en büyük ikram, haram olan piyangoya tevessül etmemek olacaktır.”

“Yılbaşı bahanesiyle birçok eğlence ve kutlamanın yanı sıra insanlarımızın çokça başvurduğu haram kazanç yollarından birisi de piyango kumarıdır…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.