Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Ercan Topaca Ankara'ya aday gösterilir mi?

Ercan Topaca Ankara'ya aday gösterilir mi?

Geçtiğimiz hafta sonu yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 39 ilin valisi değişti, 21 vali ise merkeze çekildi. 
***
Merkeze çekilen bir isim de Ankara Valisi Ercan Topaca’da oldu. Topaca, mülkiye başmüfettişliğine atandı. Başkentliler iki yıldır Ankara’da başarı ile valilik görevini yürüten Ercan Topaca’nın bu gidişine bir hayli üzüldü diyebilirim. 
***
Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkent’i olan Ankara’da valilik görevini yürüten 30’uncu isim olan Sayın Ercan Topaca, Başkent’te geçmiş yıllarda görev yapan pek çok valinin yapmadığını yaptı. 2 yıllık zaman zarfı boyunca herkesle koordineli bir şekilde çalıştı, Ankara’da ayak basmadığı yer galiba kalmadı, herkesin derdine bir çare bulmaya çalıştı, kimsesizi ve evsizi aç açıkta bırakmadı, özellikle gençleri zehirleyen uyuşturucuya karşı savaş açtı, polisleri bu konuda seferber etti, çetelere göz açtırmadı, okullara gözü gibi baktı, Ankara’nın kronik sorunlarına karşı kendisi de elinden geleni yaptı. Çok titiz ve detaycı olduğu için bazı çevrelerce eleştirildi ama o kadar da olacak diyelim. 
***
Açık söyleyeyim geçmiş yıllarda insanlar Ankara’da valinin kim olduğunu dahi bilmezdi. Ercan Topaca, kendini bu kadim kente hem tanıttı hem de sevdirdi. Ercan Topaca’ya karşı olumsuz bir şekilde konuşan kimse pek duymadım. AK Partili yöneticilerden ve diğer bazı siyasi partilerden “Valimizden memnunuz” sözlerini işittiğim oldu. 
***
Valiler kararnamesi ile Ankara’daki bu değişim herkeste bir şaşkınlığa neden oldu. İnsanlar valinin değişmesini pek beklemiyordu. Başkentliler bu değişim ile “acaba…” demeye başladı. Lafı fazla uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum. Hatırlarsınız Sayın Ercan Topaca’nın ismi geçtiğimiz aylarda AK Parti’den belediye başkan adaylığı için gündeme gelmişti. Ercan Topaca aday gösterilir mi henüz bilinmiyor ama geçmişte bunun çok örneğini gördük. Hatta  geçmiş yıllarda Ankara Valiliği yapan kişilerin milletvekili, bakan gibi görevlere getirildiğini biliyoruz. 
***
Artık biliniyor ki AK Parti Ankara ve İstanbul için popüler bir aday düşünüyor. Ankara’da 2 yıl dolu dolu valilik görevini yürüten Sayın Ercan Topaca neden olmasın. Şunu belirtmek isterim Ankaralıların aklından da bu ihtimal geçiyor. Her şeyi artık zaman gösterecek. 
***
Bu arada Ankara Valiliği görevine atanan Sayın Vasip Şahin’e de başarılar diliyorum. Biliyorsunuz Vasip Bey, 1996-2000’li yıllarda Kızılcahamam’da Kaymakam olarak görev yaptı. Ankara’yı bir nebze olsun biliyor. Bu konuda hiç zorluk çekmeyeceğini düşünüyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR