Esme nine: Erkeklerin yüreği yok; kadınlardan korkuyorlar

Ankaralı Esme nine, kadınlara yönelik eleştirileriyle hemcinslerini kızdırırken, erkeklerin yüzünü güldürüyor: “Erkeklerin yüreği yok; kadınlardan korkuyorlar…”

Ankaralı Esme nine, kadınlara yönelik eleştirileriyle hemcinslerini kızdırırken, erkeklerin yüzünü güldürüyor: “Erkeklerin yüreği yok; kadınlardan korkuyorlar…”

CEFAKAR BİR ANADOLU KADINI

Yaklaşık 90 yaşında olan Esme nine, genç yaşta evlilik yapmış. 1950’li yıllarda evlendiğinde henüz 15’inde bile değilmiş. Evliliği Ankara’nın bir köyünde yokluk içinde geçmiş. 1950’li yılların cefakar Anadolu kadınlarından sadece biri olan Esme nine, zor hayat koşullarına rağmen, adeta çocukları için yaşamış.

Köyde tarla tapan, ahır kümes, yem saman işleri biter mi; bitmezmiş. Evde çalışırmış; yetmezmiş tarlada çalışırmış… Evde yemek yaparmış, yetmezmiş çobanlara aş pişirirmiş. Evde eşine çorap örmesi bile yetmezmiş, çobanlara da çorap örermiş.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi, sudan sebeplerle eşinden azar işittiği de olurmuş. Hayatı bu şekilde geçmiş Esme ninenin. Çocukları evlenip, yuvadan uçup gitmişler. Ardından eşini kaybetmiş. Şimdi Ankara’da kızının yanında kalıyor.

BUGÜNLERİN KIYMETİNİ BİLİN

Ziyaretine gelenlere eski günleri anlatırken, özellikle kadınlara “bugünlerin kıymetini bilin; kocalarınızın, babalarınızın kıymetini bilin” diye nasihat ediyor.

Genç kızlığı ve evlilik dönemlerinde yaşadığı zorluklar aklına gelince de, şimdiki kadınlara kızdıkça kızıyor.

Özetle “Şimdiki kadınlar ne iş yapıyor ki.. Erkeklerin yüreği yok; kadınlardan korkuyorlar” diyor sürekli. Esme ninenin bu anlatımları kendisini dinleyen erkeklerin hoşuna gidebilirken, kadınlardan tepki çekebiliyor.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.