Fenerbahçe ligden çekilmeli mi? Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu!

Fenerbahçe ligden çekilmeli mi? Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu!

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Aziz Yıldırım'ın ligden çekilme tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklama gündemi sarstı. İşte, ayrıntılar...

Fenerbahçe tarihi bir süreçten geçiyor. Başkan Ali Koç'un çağrısıyla kongre üyeleri toplanacak ve 'ligden çekilme'yi oylayacak. Böyle bir ortamda tüm gözler Aziz Yıldırım'a çevrilmişti. Büyük çoğunluk, kulüp tarihinin en uzun süre başkanlığını yapan Başkan'ın böyle bir durumda tüm kırgınlıkları bırakarak ortaya çıkmasını ve doğru kararın alınması konusunda ağırlığını koyması bekleniyordu. Ancak olmadı. Aziz Yıldırım, 2 Nisan'da yapılacak Fenerbahçe'nin olağanüstü kongresine katılmama kararı aldığını ifade ederek flaş açıklamalarda bulundu.

"BEN HİÇBİR TOPLANTIYA GİTMEYECEĞİM"

Düzce belediyesinin iftarına katılan Aziz Yıldırım, "Ben hiçbir toplantıya gitmeyeceğim. Eski yöneticileri iftara çağırıyorlar. Beni çağırırken Şekip'i arıyorlar, Ben dahil 8 isim veriyorlar. 'Bunları sen çağır' diyorlar. 2 Nisan'da aynı şekilde. Toplantının amacı nedir, belli değil. Sonuç ne olacak, belirsiz." dedi.

"BİZ, ADINI KOYDUK! FETÖ DEDİK"

Ali Koç'un "Benim başkanlık dönemimde Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar" sözlerine cevap veren Aziz Yıldırım, "Benim merak ettiğim şu; Fenerbahçe Başkanı'nı kim şampiyon yapmak istemiyor? Kim? Adı ne? Adını koymadan mücadele olmaz. Biz, adını koyduk. FETÖ dedik. Devlet ile FETÖ'yü ayırdık. Bütün camia FETÖ'ye karşı mücadele ettik. Düşmanın adını koyun. Düşman belli değilken 'Bizi şampiyon yapmayacaklar' dersek, o zaman herkes bize karşıymış gibi olur ki bu hata olur." ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.

ADAYIMIZ ŞEKİP MOSTUROĞLU

Aziz Yıldırım konuşmasının devamında Divan Başkanlığı seçimlerinin yapılmasının planlandığını ve bu seçimde kendilerinin Şekip Mosturoğlu'nu aday göstereceklerini söyledi. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: Ayın 28'inde Divan toplantısı yapacaklar. Biz Şekip Mosturoğlunu aday göstereceğiz. Değerli bir insan. as başkan. Benim yanımda uzun yıllar mücadele etmiş biri. Federasyonda hukukçu olarak çalışmış bir insan. Onu aday göstereceğiz. Bunu da bilin.Ne zaman yaparlarsa biz Şekip beyin arkasındayız.

"ÖBÜR DÜNAYDAN GELEMEM"

Aziz Yıldırım, kendisine yöneltilen "neden toplantılara gelmiyor, neden konuşmuyor" eleştirilerine de şöyle cevap verdi:

Bana sürekli 3 Temmuz'dan bahsediyorum diye eleştiri yapıyorlardı. Tutun ki ben yokum. Fenerbahçe lidersiz mi kalacak? Öbür dünyadan gelemem ki... siz doğruları yaparsanız güçlü olursunuz.Hepimiz birlik beraberlik içinde olmalıyız. Trabzon'da her zaman bu olaylar oluyor. İlk defa olmadı.Buradaki mantelitemiz devlete seslenmek olmalı. Otobüs kurşunlanması olayı çözülmeli.

"TRABZON'DAKİ OLAYLAR HER ZAMAN OLUR"

Trabzon'da yaşanan olaylar her zaman olur. Sosyolojik olarak incelenmeli. Şehrin en önemli konusu futbol. Devlet bu konuya ayrı önem vermeli. İnsanlara iş vermeli. Tek eğlenceleri futbol olmaya devam ederse bu olaylar bitmez. Bugün bize yarın başka takımlara da olur.

"FENERBAHÇE KÜME DÜŞÜRÜLSÜN, AZİZ YILDIRIM HAPSE ATILSIN"

Konuşmasının devamında FETÖ'nün kendisi ve Fenerbahçe ile ilgili planlarını da anlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

FETÖ imamı demişki: Toplantı yapıldı, toplantıda şu karar alındı. Fenerbahçe küme düşürülsün, Aziz Yıldırım hapse atılsın. Fenerbahçe bunlarla mücadele etmeli. Ama kanunlar çerçevesinde. Kanunsuz iş olmaz.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Aziz Yıldırım ligden çekilme tartışmalarında da fikrini şöyle açıkladı: Çektim demekle olmaz. Türkiye'de bazı şeyler yerinden oynar. Onu karşılayabilecek miyiz? Göğüsleyebilecek miyiz? Bunların tartışılması lazım. Ondan sonra karar verilmeli. Yoksa öyle heyecana geldik, biz bunu yaparız, olmaz.Bu sonra Türkiye'de başka konulara gebe olur ki, bizim hepimizi rahatsız eder.

"FENERBAHÇE GALATASARAY'I YENER ŞAMPİYON OLUR"

Şampiyonluk yarışına da değinen Aziz Yıldırım "Galatasaray'ı Galatasaray'ın stadında yener şampiyon oluruz. Yeterki mücadeleye devam edelim" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.