Galatasaray-Antalyaspor maçının VAR hakemi: “Hata yaptım”

Galatasaray-Antalyaspor maçının VAR hakemi: “Hata yaptım”

Galatasaray ile Antalyaspor maçında verilen penaltı tartışmalara neden olurken, hakem Abdulkadir Bitigen, VAR Hakemi Özgür Yankaya ile TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas'ın online toplantısında, pozisyonun penaltı olmadığı itiraf edildi.

Videoda, Bitigen ve Yankaya'nın şimdi tekrar düşündüklerinde pozisyonun penaltı olmadığını itiraf etmeleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın Süper Lig'de Antalyaspor ile oynadığı ve 2-1 kazandığı maçın ardından hakemlerin değerlendirme toplantısı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas ve VAR Hakemi Özgür Yankaya arasında geçen diyaloglar, futbol dünyasında tartışma yarattı.

Futbolun gündemi yine hakem kararları ve VAR sistemine dair çarpıcı bir gelişme ile meşgul. Galatasaray'ın Antalyaspor'u mağlup ettiği maçta verilen ve sonrasında büyük tartışmalara neden olan penaltı kararına ilişkin hakemlerin online toplantı görüşmeleri, futbolseverlerin ve uzmanların dikkatini çekti. Toplantı kaydı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz haftalarda dile getirdiği hakem toplantısı kayıtlarına olan talebin ardından sosyal medyada paylaşıldı.

HAKEM BİTİGEN'DEN 'PENALTI DEĞİL' İTİRAFI

Abdulkadir Bitigen, maç sırasında VAR'dan gelen uyarı üzerine incelediği pozisyonda önce penaltı kararı verdiğini, ancak Dallas'ın "Bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?" sorusuna "Basit bir temas olduğunu düşünüyorum. Penaltı olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi. Bitigen, VAR hakemi Özgür Yankaya'nın çağrısı üzerine pozisyonu incelediğini ve teması net bir şekilde göremediğini ifade etti.

"ŞİMDİ HATA YAPTIĞIMI ANLADIM"

Hugh Dallas, VAR hakemi Yankaya'ya neden bu kadar hafif bir temas için hakemi çağırdığını ve büyük bir baskı altında bıraktığını sordu. "Kısacası; hata yaptım. Hakem görmediğini söyleyince inceledim" diye kendini savunan Yankaya ise karar anındaki ruh halini ve beklentiyi dikkate alarak hareket ettiğini belirterek, UEFA kliplerindeki örneklerle kararını desteklediğini ancak şimdi hata yaptığını düşündüğünü ifade etti.

"BASİT PENALTI VERİLMEZ"

Hugh Dallas, görüşmede "Basit penaltı vermiyoruz, bu kadar basit. Ufak bir temas dahi olsa basit penaltı vermiyoruz!" diyerek, hakemlerin karar verme süreçlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Bu diyaloglar, futbol otoriteleri ve taraftarlar arasında VAR sisteminin kullanımı ve hakem kararlarının doğruluğu üzerine yeniden tartışmaları alevlendirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum