Geliştirdiği proje ile gelecek vaat eden 100 öğrenci arasına girdi

Geliştirdiği proje ile gelecek vaat eden 100 öğrenci arasına girdi

12’nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Elanu Karakuş, hazırladığı iklim değişikliği projesiyle Rhodes Vakfı’nın ‘100 Rise Global’ listesine girdi.

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt ve eşi Wendy Schmidt tarafından kurulan Schmidt Futures ve Oxford Üniversitesi bünyesindeki Rhodes Trust vakıfları tarafından desteklenen, Rise for the World inisiyatifi tarafından her yıl dünya genelinde düzenlenen 'Global Rise Winner' için toplumun sorunlarına duyarlı projelerle gelecek vadeden 100 genç seçiliyor. Bu yılda onlarca ülkeden binlerce öğrencinin başvuru yaptığı listeye girmeye hak kazanan öğrenciler, hayat boyu burs imkanına kavuşurken, Türkiye'den de listeye 6 öğrenci girdi. Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü 12'nci sınıf öğrencisi Elanu Karakuş da bu 6 öğrenci arasında yer aldı.

habericiibasarli.jpg

'ONLARIN DESTEĞİYLE PROJEMİ YAYGINLAŞTIRMAYI DÜŞÜNEBİLİRİM'

Tasarladığı projesinde deneme süreçlerini tamamladığını ifade eden Karakuş, şöyle devam etti:

"Bu vakıf bize aynı zamanda projelerimizi devam ettirmek için de destek veriyor. Onların desteğiyle beraber projemi yaygınlaştırmayı düşünebilirim. Hayat boyu burs kazandığım için mutluyum. Bu insanın geleceğe daha umutlu bakmasını sağlıyor. Bu bursu dünyanın ve Türkiye'nin farklı üniversitelerinde kullanabiliyorum. Yani üniversite eğitimimi iyi bir üniversitede, kendimi zora sokmayacak şekilde karşılayabilecek şekilde tercih edebiliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.