Glikolik asit kullanırken bunlara dikkat!

Glikolik asit kullanırken bunlara dikkat!

Cilt bakımında kullanılan ve bir çeşit alfa hidroksi asit olarak bilinen Glikolik asit kullanımında nelere dikkat edilir? İşte Glikolik asit kullananların bilmesi gerekenler...

Glikolik asit, cilt bakımında kullanılan bir alfa hidroksi asit olarak tanımlanmakta. Uzmanlara göre bu asit cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri temizleyerek daha parlak ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarıyor, cildin yenilenme sürecini hızlandırarak ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı oluyor.

cilt.jpg

Ayrıca akne eğilimli ciltlerde de kullanımı önerilen glikolik asit, gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunu engelliyor ve sivilce izlerinin azalmasına yardımcı oluyor.

Öte yandan bu asidi doğal yollardan şeker kamışı, limon, mandalina, portakal turungiller üzüm, elma, çilek, kiraz ve pancar gibi besinlerden almak mümkün.

turuncgiller.jpg

Glikolik asit genellikle tonik, serum veya kremlerde etken madde olarak yer alıyor.

BUNLARA DİKKAT!

Uzmanlar, bu asidi kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktaları şöyle aktarıyor:

  • Yüksek konsantrasyonlarda kullanıldığında ciltte kızarıklık, pul pul dökülme veya tahriş gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle düşük konsantrasyonlarda başlamak ve zamanla artırmak önemlidir.
  • Glikolik asit kullanırken cilt güneşe daha duyarlı hale gelebilir. Bu nedenle, günlük olarak yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmak önemlidir.
  • Hamilelik veya emzirme dönemindeki kişilerin glikolik asit kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önerilir.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.