Google aramalarında zirvede: Seçimlerde oy kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyecek?

Google aramalarında zirvede: Seçimlerde oy kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyecek?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala Google arama trendlerinde dikkat çeken bir başlık öne çıktı. Vatandaşlar oy kullanmama durumunda olası ceza senaryolarını araştırıyor. “Oy kullanmama cezası” başlığı 50 binden fazla kişi tarafından aratıldı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı saatler kala Google arama trendlerinde dikkat çeken bir başlık öne çıktı: "Oy kullanmama cezası". Google Trends verilerine göre bu başlık diğer aramaları açık ara farkla geride bıraktı.

Özellikle büyükşehirlerde merakla beklenen seçim sonuçlarına sayılı saatler kala Google kullanıcılarının en çok aradığı başlık "Oy kullanmama cezası" oldu. Bu başlık 50 binden fazla kişi tarafından aratıldı.

1-002.jpg

KIZILCIK ŞERBETİNİ SOLLADI

Google verilerine göre "Kızılcık Şerbeti fragmanı" araması 20 bin arama ile ikinci sıradaydı. Türkiye'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlerde 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun henüz oy kullanmama cezasının ne kadar olacağını açıklamadığı belirtildi.

Geçmiş seçimlerde YSK tarafından belirlenen oy kullanmama cezası tutarları hatırlatıldı. 2017 yılındaki Referandum seçimlerinde cezanın 22 TL olduğu, 2023 Genel Seçimlerinde ise 300 TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.