Hamamönü’nde Hıdırellez şenliği düzenlendi

Hamamönü’nde Hıdırellez şenliği düzenlendi

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı tarihi ve kültürel mekanlarından biri olan Hamamönü’nde, yazın gelişini müjdeleyen Hıdırellez coşkusu yaşandı. Düzenlenen etkinliğe Ankara milletvekilleri ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı katıldı.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Hamamönü’nde, eski Türklerde halkın bayramı olarak nitelendirilen ve yazın gelişini müjdeleyen ‘Hıdırellez’ şenliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Orhan Yegin ve Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı katıldı.

hamamonunde-hidirellez-senligi-duzenlendi.jpg

Etkinliğe katılan vatandaşlar gül ağaçlarına dileklerini yazıp bağlarken, bir yandan da yumurta, balık boyama ve halk oyunları eğlenceleri düzenlendi. Misafirler yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı.

hamamonunde-hidirellez-senligi-duzenlendi-001.jpg

Hıdırellez Şenliği’ne katılan ve etkinliğe gelen vatandaşlara seslenen Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, “Çok kıymetli Altındağ ve Ankaralı hemşerilerim, Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun. Böyle güzel bir günde, bizleri bir araya getirdiği için belediye başkanımız Asım Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

hamamonunde-hidirellez-senligi-duzenlendi-002.jpg

Ayrıca, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı ise Hıdırellez Şenliği ile alakalı yaptığı konuşmada: “Hamamönü’nde hep birlikte bu tarihi günde beraberiz. İnşallah hayırlı ve uğurlu olsun. Kutlu olsun. Dileklerimiz kabul olsun. Tarih ve kültürümüze sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hava çok güzel. İnşallah şenliğimizin keyfini çıkartırsınız” şeklinde konuştu.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.