Adem Orman

Adem Orman

Hangi ilçede kim kazanır?

Hangi ilçede kim kazanır?

Belediye seçimlerine bir aydan az bir zaman kaldı.

31 Mart yaklaştıkça yarış da kızışıyor; açıklamalar, vaatler, eleştiriler, suçlamalar ardı ardına geliyor.

Ankaramızı düşünelim;

Büyükşehir için iki ayrı ittifak adayı ile Saadet Partisi’nin adayı öne çıkmış durumda. 

İlçelerde de hemen hemen durum aynı. 

Geçen de yazmıştık,

Başkent’imizin 7 merkez ilçesinde; yani Keçiören, Çankaya, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut, Mamak ve Altındağ’ın mevcut durumlarında değişim düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. 

Ne demek bu?

Altındağ, Keçiören, Mamak ve Sincan’da yine AK Parti adaylarının kazanması, Çankaya ile Yenimahalle’de CHP adayları, Etimesgut’ta ise MHP adayı…

İlçeleri tek tek ele alacak olursak;

Altındağ: 

Veysel Tiryaki ile altın çağını yaşadı diyebiliriz. Tiryaki ile AK Parti oyları Altındağ’da hep artışta oldu. Şimdi Asım Balcı aday, Veysel Tiryaki ise Yenimahalle’ye kaydırıldı. AK Parti Altındağ’ı rahat kazanacaktır. 

Keçiören:

AK Parti bu ilçede de rahat. Adayı Turgut Altınok çünkü. Altınok’un rekor bir oy elde etmesi bekleniyor. Keçiören için fazla söze gerek yok bence. 

Sincan: 

Bu ilçemizde de şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna Bey, güzel hizmetlerde bulundu. Yerine gelen Murat Ercan, 31 Mart’ın da adayı. Sincan zaten, AK Parti’nin kalelerinden. Ercan yarışı açık ara önde tamamlayacaktır. 

Ve Mamak:

Kim ne derse desin, Mamak’ın favorisi de AK Parti adayı Murat Köse bence. MHP’nin de desteği sözkonusu çünkü. 

Gelelim Etimesgut’a:

MHP’li Enver Demirel, bu kez AK Parti’nin de desteğiyle yani Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak halkın karşısında. En dişli rakibi Millet İttifakı’nın adayı, Celal Çelik. Etimesgut, MHP’nin güçlü olduğu bir ilçe. Ardından AK Parti geliyor. İkisi birleşince, rakip tanır mı, tanımaz. Bugünkü tablo Demirel’in banko seçileceğini gösteriyor. 

Şimdi de CHP’li belediyelerde sıra…

Çankaya:

Bu ilçemizde durum malum. Derin bir siyasi geçmişi var ve o günden bu yana Çankayalıların tercihi soldan yani CHP’den yana olmuş. Muhafazakar iktidar ağzıyla kuş tutsa, şans bulamayabilir bu ilçede. En azından mevcut jenerasyon değişene kadar…

Son olarak Yenimahalle:

Yenimahalle de CHP’nin elinde şuan ama burası için solun kalesi demek mümkün değil. Yenimahalle’de, Çankaya’dan farklı bir durum sözkonusu. Sağ bir parti de kazanabilir, sol da. Nitekim iki seçim önce AK Parti kazanmış ama bunu iyi değerlendirememişti. 

Geçmiş gösteriyor ki, parti elbette önemli, her vatandaş buna bakar ama aday da çok önemli Yenimahalle’de. Yenimahalleliler için tek kriter parti değil. Bugünkü Başkan Fethi Yaşar, halkla öyle bir gönül ilişkisi kurmuş ki, sağcılardan da oy almış, alıyor. Gerçekten de, ilçede kime sorsam, Fethi Bey’i sevdiğini söylüyor. Halka dokunmuş, halkın gönlüne girmeyi başarmış Fethi Bey. Şimdi yeniden aday, İyi Parti de destekliyor. Karşısında ise Cumhur İttifakı’nın adayı Veysel Tiryaki var. Karşısındaki Tiryaki haricinde kim olursa olsaydı, banka seçilir yine derdim ama Tiryaki de sol kesimin gönlüne girebilecek bir isim. O yüzden Yenimahalle’de çetin bir yarış yaşanacaktır. Sonucu ne mi olur? Hayırlısı ne ise o olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR