Şule Erciyas

Şule Erciyas

Hz. Muhammed (S.A.V)’e ilk iman edenler

Hz. Muhammed (S.A.V)’e ilk iman edenler

Allah u Teâlâ’nın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun, Hayırlı bayramlar; 

Hz. Peygamber, hakkın emirlerini tebliğ ile memur olmuştu. Evvela sadık eşi Hz. Hatice onu bu hak davasında ilk tasdik eden odur. Hz. Hatice onun peygamberliğine ilk inanandır. Ondan sonra inananlar ise Hz. Ali azatlısı Zeyd ve pek samimi dostu Hz. Ebubekir gelir.
İslamiyet’i ilk kabul edenler ekseriyetle yüksek ahlaklı fazilet sahibi kimselerdi. İslamiyet’i kabul edenler canlarını, mallarını feda etmeyi göze alarak halis gönül ile Allah rızası için İslam dinine giriyorlardı. Bütün samimiyetleriyle mümin idiler. Hz. Ebubekir cahiliyet zamanında doğruluğu ve iffetiyle, takvası ile tanınmış bir zattı. Hz. Peygamber 3 (üç) sene kadar daveti gizli olarak ifa etti. Aileni tebligatta bulunmakla emir olundu. Şu ayeti kerime nazil oldu. ”yakın akrabalarını inzar et, müminlerden sana tabi olanlara şefkat kanadını indir şayet sana asi olup karşı dururlarsa onlara ben sizin yaptıklarınızdan tamamıyla uzağım de.” Şuara suresi 214-216 ayet.
Başka bir ayeti kerimede Allah’u Teala şöyle buyuruyor. “ sana emrolunanı açıktan açığa ifa ve beyan et, müşriklerden yüz çevir”. Hicr Suresi 97 ayet.
Peygamberimiz S.A.V bu görevleri hiçbir şey beklemeden sadece Allah’ tan yardım bekleyerek yapmıştır. Bu görev sadece alemlere rahmet ve son peygamber olan Hz. Muhammed’e verilen görevdir oda bu görevi hakkı ile yerine getirmiştir.
Peygamber Efendimiz buyurdu:
"Şüphesiz Allah, yalnız kendi rızasını isteyerek, "La ilahe illallah" diyen kimseye, ateşi haram etmiştir."
(İbn Şihab radıyallahu anh. Buhari.) 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR