İğne atsan yere düşmez: Başkent metroları tıklım tıklım

İğne atsan yere düşmez: Başkent metroları tıklım tıklım

Artan nüfusun etkisiyle trafikten kaçmak isteyen Ankaralıların ilk tercihi raylı sistemler oluyor. Başkentte Metro ve Ankaray istasyonlarındaki yoğunluk, görenleri hayrete düşürüyor.

Ankara’da sürekli olarak artan nüfusun etkisiyle trafik büyüyen bir sorun haline geldi. Trafikten kaçmak isteyen Ankaralıların ilk tercihi raylı sistemler oldu. Başkentte, Metro ve Ankaray istasyonlarında yaşanan yoğunluk görenleri hayrete düşürdü.

basliksiz-1-001.jpg

27 yıllık bir geçmişe sahip olan raylı sistemler, açıldığından itibaren başkentlilerin ilk tercihi arasında bulunuyor. Öğrenciler, memurlar ve daha birçok kişi gün içinde defalarca kez metroyu kullanıyor.

GÜNÜN HER SAATİ KALABALIK

Ankara’nın en işlek yerlerinden biri olan Kızılay metro istasyonunda günün her saati yoğunluk yaşanıyor. Ankara’da son zamanlarda yaşanan nüfus artışının da etkisiyle vatandaşlar trafikten kaçabilmek için metroyu tercih ediyor. Fakat o noktalarda da sonuç beklentiyi karşılamıyor.

Özellikle işe gidiş ve iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk istasyonların bile dışına taşıyor. Toplu ulaşım araçlarından en pratik olan metroya ilgi gün geçtikçe daha da artıyor.

EGO Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan istatistiklere göre; 2023 yılında aylık ortalama 14 bin sefer yapıldı ve raylı sistemleri yine aylık ortalama 10 milyon vatandaş kullandı.

ara.jpg

5 GÜNLÜK YOLCU SAYILARI

Günlük yolcu istatistiklerine göre, Ankara'da raylı sistemleri kullananların sayısının hafta içi 600 binlere dayandığı, hafta sonu ise 300 binlerin altında kaldığı görüldü. EGO tarafından açıklanan verilere bakıldığında, 26 Kasım Pazar günü Metro ve Ankaray'ı 270 bin 550 kişi kullanırken, 27 Kasım Pazartesi günü bu sayı yüzde 100'den fazla artarak 582 bin 761 bin oldu.

ara2.jpg

Kasım ayının son günlerindeki yolcu istatistiklerine göre; 28 Kasım Salı günü 590 bin 68 kişi, 29 Kasım Çarşamba günü 575 bin 264 kişi ve 30 Kasım Perşembe günü 582 bin 452 kişi Metro ve Ankaray seferlerini kullandı.

ara23.jpg

METRO OLMAYAN YERLERDE OTOBÜS SIRASI

Ankara halkı sıklıkla metroyu tercih ederken, bazı bölgelerde henüz metro hatları bulunmuyor. Metro tercihi olmayan vatandaşlar ise çareyi yine otobüs beklemekte buluyor. Fakat metroda yaşanan yoğunluğun ardından otobüs duraklarında da aynı manzara görülüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.