İnfak nedir? İnfakın önemi nedir? İnfak kelimesi ne anlama gelmektedir?

İnfak nedir? İnfakın önemi nedir? İnfak kelimesi ne anlama gelmektedir?

Kur’an-ı Kerim’de en çok geçen kelimelerden biri olan infak, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Peki, İnfak nedir? İnfakın önemi nedir? İnfak kelimesi ne anlama gelmektedir? İşte detaylar:

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, Kuran ve oruç ayı olmasının yanında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayıdır. Çünkü bu ayda tutulan oruç, insanın şefkat ve merhamet duygularını geliştirir. Açlık ve susuzluk çeken ve çeşitli ihtiyaçlar içinde kıvranan, fakir ve yoksulların halini anlamayı sağlar. Diğer taraftan Hz. Peygamber (S.A.V), Ramazan ayında verilen sadakaların daha faziletli olduğunu haber vermiştir. Bundan dolayı müminler Ramazan ayında ihtiyaç sahibi din kardeşlerini daha fazla görüp gözetirler. Peki, İnfak nedir? İnfakın önemi nedir? İnfak kelimesi ne anlama gelmektedir? Tüm detaylar haberimizde:

bugday-2.jpg

RAMAZAN AYINDA İNFAKIN ÖNEMİ

Allah Resulü, Ramazan ayında diğer ibadetleri gibi iyilik ve hayırlarını artırır, elinde ne varsa yoksullara dağıtırdı. İbn Abbas R.A., “Esen rahmet rüzgarlarından daha cömert davranırdı” sözleri ile onun cömertliğin Ramazan’da zirveye ulaştığını söylemiştir. Ashabı kiram da Ramazan ayı yaklaştığında hazırlıklara başlar, muhtaçlara verilmek üzere zekat ve sadakalarını ayırırlardı. Zekat, Ramazana mahsus bir ibadet olmamakla beraber faziletinden dolayı bu ayda mallarının zekatını vermeye gayret ederlerdi.

bugday-3.jpg

Müslüman, sahip oldukları mal, mülk ve servetinin gerçek sahibinin Allah'u Teala olduğunu bilmeli ve onun emanet olarak verdiği bu servetten ihtiyaç sahiplerine infak etmelidir. Fakir, yetim ve yoksulları görüp gözetmeli elindeki, imkanlardan muhtaçlara infakta bulunmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de Allah'a karşı gelmekten sakınan takva sahibi müminlerin arasında zikredilmiştir. Allah'ın hoşnutluğunu kazanma amacı ile yapılan infak, insanın dünya ve ahiret mutluluğuna vesile olduğu gibi topluma da pek çok fayda sağlamaktadır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.