İslam’da çevre ne demek? Dinde çevrenin önemi? İslam dininin çevreye verdiği önem nedir?

İslam’da çevre ne demek? Dinde çevrenin önemi? İslam dininin çevreye verdiği önem nedir?

Çevre, canlı cansız bütün varlıkların içinde bulunduğu tabi ortamdır. Peki, İslam’da çevre ne demek? Dinde çevrenin önemi? İslam dininin çevreye verdiği önem nedir? İşte detaylar:

İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, hava su toprak, dağlar, ovalar, göller, nehirler, denizler, cadde ve sokaklar hepsi çevrenin birer parçasıdır. İnsan Allah'a kulluk için yaratılmıştır. Gökler, yer ve bunlar arasında bulunan her şeyde bir denge ve düzen içinde yaratılarak insanın hizmetine verilmiştir. Allah, göklerdeki ve yerdeki her şeyi kendi katında bir nimet olarak sizin hizmetinize verendir” demiştir. Peki, İslam’da çevre ne demek? Dinde çevrenin önemi? İslam dininin çevreye verdiği önem nedir? Tüm detaylar haberimizde:

cevre2.jpg

İSLAM’DA ÇEVRE VE ÖNEMİ

Gökler, yeryüzü, güneş, ay, denizler yeryüzünde biten her çeşit meyve ve sebze insanların istifadesine sunulmuştur. Cenabı hakkın uyarılarına rağmen çevreyi çok hor kullanan insanlar, Allah'ın koymuş olduğu ahenk ve düzeni bozdular. Kur’an-ı Kerim’de bu durum şöyle buyrulmaktadır: “İnsanların kendi işledikleri kötülükler sebebi ile karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Dönmeleri için Allah yaptıklarının bazı sonuçlarını dünyada onlara tattıracaktır.”

Hz. Peygamberin çevre ile ilgili o kadar güzel tavsiyeleri ve tatbikatı vardır ki hepsi bugün dünyadaki çevrecilerin çevre meselesinin çözümü için getirdikleri önerilere benzerlik arz etmektedir. Hz. Peygamber doğal çevrenin korunmasını ve insanın içinde yaşamak zorunda olduğu yakın çevresinin nasıl olması gerektiği konusunda bazı faaliyetlerde bulunmuştur.

cevre3.jpg

Öyle ise sahip olduğumuz bu nimetlerin bize yüce rabbimizin bir emaneti olduğunu ve gelecek nesillere teslim etmemiz gerektiğini düşünerek hareket etmeliyiz. Gücümüz yettiği kadar çevremizi, yemyeşil ormanları, nehirleri, mas mavi gölleri ve denizleri ile adeta bir cennet misali olan vatanımızı ve üzerinde yaşadığımız dünyamızı her türlü kirlilikten ve düzensizlikten korumalıyız.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.