İslam’ı doğru anlamak nedir? İslam nasıl yaşanır?

İslam’ı doğru anlamak nedir? İslam nasıl yaşanır?

Allah, insanlığa çeşitli dinler ve bu dinleri anlatmak için peygamberler göndermiştir. İslam dini için de Hz. Muhammed elçi olarak dünyaya gönderilmiştir. Peki, İslam’ı doğru anlamak nedir? İslam nasıl yaşanır? İşte detaylar:

İnsanları yaratan ve belirli bir süre için dünyaya gönderen yüce Allah onlara Peygamberi vasıtası ile huzur ve mutluluğun yolunu gösterecek, doğru ile yanlışı iyi ile kötüyü ayırt etmelerine yarayacak, hayat rehberi olarak her devirde kutlu elçileri aracılığı ile sayfalar ve kitaplar göndermiştir. İlahi dinlerin son halkası ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ile göndermiş olduğu İslam dini ve kitabımız Kuran’dır. Peki, İslam’ı doğru anlamak nedir? İslam nasıl yaşanır? Tüm detaylar haberimizde:

islam-2.jpg

İSLAM’I DOĞRU ANLAMAK VE YAŞAMAK

Gerçekten de İslam getirdiği esaslarda insanlığa huzur bahşetmiş ve insanlığın dünyevi, uhrevi, maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarına cevap vermiş, evrensel bir din olan İslam, her devirdeki insanların bütün ihtiyaçlarına cevap veren her türlü problemlerine çözümler sunan prensipler ortaya koymuş, getirdiği esaslar ile insanlığa huzur bahşetmiştir. İslam, dünyada barış, güven ve huzur içerisinde yaşamaları, ahirette ise ebedi kurtuluşa ermeleri için yüce Allah'ın insanlığa sunduğu son kurtuluş reçetesidir.

islam-3.jpg

“Şüphesiz; Allah katında din İslam’dır ve kim İslam’dan başka bir din ararsa bilsin ki o din ondan kabul edilemeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayacak olanlardır” ayetinde de görüldüğü üzere Müslümanlara büyük sorumluluk düşmektedir. İlk önce bizler dinimizi en doğru bir şekilde öğrenmek ve en güzel şekilde yaşamak zorundayız. Ben Müslümanım diyen her insan, bu sözün kendisine bir takım vazifeler yüklediğinin şuurunda olmalıdır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.