İsmet Özel külliyatı masaya yatırıldı: Hece Dergisi’nden 1500 sayfalık çalışma

İsmet Özel külliyatı masaya yatırıldı: Hece Dergisi’nden 1500 sayfalık çalışma

Hece Dergisi, İsmet Özel konulu özel sayısında şairin edebi eserlerini mercek altına alıyor. 150’den fazla yazarın katkı verdiği eserde Özel’in şiir ve düşünce hayatı masaya yatırıldı. Eserin editörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Tüzer üstlendi.

Bugün 79 yaşında olan Şair İsmet Özel, yaşayan en büyük Türk şairlerden biri olarak kabul ediliyor. Hece Dergisi Özel'i, kariyerine ve etkileyici sanatına adanmış özel bir sayı ile onurlandırıyor. Toplamda 1500 sayfadan oluşan iki ciltlik özel sayı yüz elli akademisyen, yazar ve şairin katkısıyla İsmet Özel'in şiir ve düşünce dünyasına derinlemesine bir bakış sunuyor.

1.jpg

DETAYLI PORTRE

İlk cilt şairin biyografisine ayrılmış ve Prof.Dr. İbrahim Tüzer'in kaleminden, Özel'in okul hayatından başlayarak aile hayatına, şiir dünyasından düşünce dünyasına kadar uzanan detaylı bir portre çiziyor.

Özel'in sol düşünceden uzaklaşıp nasıl Müslüman kimliğiyle öne çıktığına dair açıklamalar bu bölümde yer alıyor.

Yeni Devir, Milli Gazete, Yeni Şafak ve Gerçek Hayat gibi çeşitli platformlarda kaleme aldığı fikir yazıları ve verdiği konferanslar da biyografinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

3.jpg

HER DÖNEM TARTIŞILDI

İkinci cilt ise İsmet Özel'in şiir anlayışı, felsefesi, siyasi duruşu ve İslamcılık, Türkçülük, batıcılık ve kapitalizme bakışını içeren önemli kavramları ele alıyor.

Akademik ve edebi dünyadan öne çıkan isimlerin yazdığı makalelerle, Özel'in her dönem tartışılan kişiliği ve eserleri mercek altına alınıyor. Hasan Aycın'ın çizimleri özel sayıda ayrıca dikkat çekiyor.

2.jpg

ŞAİRE YAKINDAN BAKIŞ

79 yaşındaki şairin şiirleri ve fikirleri, hem sağ hem sol kesimde uzun yıllardır tartışılan bir konu oldu. Hece Dergisi'nin yeni sayısı İsmet Özel'in hayranlarına, şairin düşünce dünyasını daha yakından anlama fırsatı sunacak.

Özel'in kendi kurduğu İstiklal Marşı Derneği'ne dair bilgilerin de yer aldığı özel sayı şimdiden Türk edebiyatının önemli ismine adanmış bir başyapıt olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.