Adem Orman

Adem Orman

“İstasyon”da ümit ışığı

“İstasyon”da ümit ışığı

Önceki gün gazetemde okudum. 
Doğrusu bu son günlerde aldığım en güzel haberdi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın, “İstasyon Caddesi’nin o meşhur trafik sorununa çözüm arayışı içerisinde oldukları”na dair haberinden söz ediyorum. 
Habere göre, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e iadei ziyarette bulunuyor.

İki başkan bu buluşmada Sincan ve Etimesgut'un ulaşım konusunu masaya yatırıyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel, Etimesgut ve Sincan'ın kent içi ulaşımda can damarlarından İstasyon Caddesi'ndeki trafik sorunu hakkında çözüm önerilerini gündeme getiriyor.

Başkan Demirel, Ankara nüfusunun beşte birinin Etimesgut ve Sincan bölgesinde yaşadığına dikkat çekerek, şunları söylüyor: 

"Etimesgut'un nüfusu 565 bin, Sincan'ın nüfusu 524 bin civarında. Her iki ilçede toplam 1.1 milyon nüfus yaşıyor. Bu nüfusun büyük çoğunluğu, Ankara'nın diğer merkez ilçelerine ulaşımda İstasyon Caddesi'ni kullanıyor. Büyükşehir Belediyemiz, Ankara Bulvarı ve Bağlıca Bulvarı bağlantı yollarını açarak bölgemiz trafiğini önemli ölçüde rahatlattı ancak, Türk Kızılayı ve İstasyon Caddesi'nde trafik sıkışmaktadır. Özellikle işe gidiş ve iş çıkışı saatlerinde trafik içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. İstasyon Caddemizin rahatlaması için yol genişletme çalışmasının büyükşehir belediyemizin programında olduğunu biliyorum. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. İnşallah süratle çalışmalar tamamlanır ve hem Etimesgutlu hem de Sincanlı hemşehrilerimiz rahat bir nefes alır." 

Demirel, İstasyon Caddesi’ndeki trafik sorununun çözümü için belediye olarak her türlü destek ve katkıyı vermekte olduklarını, vatandaşların, sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini de kaydediyor. 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da, trafik yönünden Etimesgut ve Sincan'ın aynı kaderi paylaştığının altını çizerek, Türk Kızılayı ve İstasyon Caddesi'nin genişletilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi'nden alınan kararla, Sincan ve Etimesgut’lu vatandaşların trafik çilesinin önemli ölçüde son bulacağını söylüyor.

***

Gerçekten son derece mutlu oldum, bu haberi yani iki Başkan’ın söylediklerini okuyunca.

İstasyon Caddesi’ni yıllardan bu yana çok iyi bilen biriyim.

Çilesini az çekmedim.

Etimesgut, son yıllarda Başkent’te nüfusu en fazla artan ilçe. Peşinden Sincan geliyordur. 5.5 milyonluk Ankara’mızın 1.1 milyonu bu iki ilçemizde yaşıyor. 

Ve bu kadar insanın çok önemli bir bölümü şehir merkezine gidiş gelişte İstasyon Caddesi’ni kullanmak zorunda kalıyor. 

Anlayacağınız Sincan ile Etimesgut’u şehir merkezine bağlayan ulaşım arterlerinin başında geliyor İstasyon Caddesi

Yıllardır bu caddede insanlar çile çekiyor; trafik çilesi. 

İnsan sayısı artmış, araç sayısı artmış, dolmuş-otobüs sayısı artmış; ama yol aynı yol; hem de köstebek yuvası gibi.

Açık konuşmak gerekirse, İstasyon Caddesi’nde tampon tampona ilerlemeye çalışan araçlardan hele otobüslerin, dolmuşların içinde tıkış tıkış bir halde adeta yaşam mücadelesi veren vatandaşları her gördüğümde pürmelal halimizden utanır, vicdanen rahatsızlık duyar, ilgili kamu yöneticilerine kızarım.

En az son 10 yıldır manzara bu iken, örneğin bir Etimesgut Belediyesi, örneğin bir Sincan Belediyesi, örneğin bir Büyükşehir Belediyesi, örneğin bir Karayolları neden bu çileye bir çare bulmak için gayret göstermezler diye kendi kendime sinirlenirim.

İşte bugünkü sevincim, bugün çok geç kalınmış da olsa bu çileye neşter vurmaya dönük adımlar atılıyor olduğu görmemdendir. 

Zaten metrodan yana da yüzleri gülmedi. Sadece taşıma ile yararlanabiliyorlar metrodan. İstasyon da yıllardır böyle kaderine terk edilince, unutulduklarını düşünüyorlardı. Şimdi bir ümit ışığı doğdu.

İstasyon Caddesi’ni tertemiz,
İstasyon Caddesi’ni dümdüz ve pürüzsüz,
İstasyon Caddesi’ni trafiği akan bir şekilde görmek için sabırsızlanıyorum. 

Sanmayın ki bu sabırsızlığım kendim için. Değil. Ben Mamak’ta ikamet ediyorum.

Ama bir zamanlar işim nedeniyle yolum Etimesgut’a, Sincan’a çok sık düşer ve İstasyon Caddesi’ndeki çileden ben de payıma düşeni alırdım.

“İstasyon”da çözüm ışığı görmek de varmış.

Geç oldu ama güç olmasın.

Çözüm projeleri kolayca, hızlıca, kazasız-belasız, az masrafla hayata geçsin; gariban Sincanlılar, Etimesgutlular ulaşımda rahat bir nefes alsın artık inşallah. 

Herşeye rağmen, bugün İstasyon Caddesi’nin trafik sorununun çözümü için kafa yoran, mesai harcayan, emek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum. 

Allah razı olsun.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR