Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

Yine yeniden saçma bir performans

Yine yeniden saçma bir performans

Kuzum sizin derdiniz ne?

Eğitimin “E”sinden anlamayanlar, başarısızlıklarını, öğretmene fatura ederken neye, kime, ne kadar zarar verdiklerini bilemeyecek kadar, eğitimden uzaklar.

Bilmiyorsan bir bilene danış. Unutma!

Danışan dağı aşmış, danışmayan düz yolda şaşmış. Zamanında öğretmenine kulak verseydin. Hiç olmazsa bunu bilirdin.

Madem o zaman dinlemedin, hiç olmazsa şimdi dinle. Dünyanın en değerli işini yapan öğretmenine kulak ver. Kendi iyiliğin için, ümidimiz, hayallerimiz ve  geleceğimiz olan çocuklarımızın iyiliği için.

Eğitimde yıllarca yapılan yanlışları, yanlış politikaları bir kenara bırakıp, görmezden gelip, bütün suçu öğretmene yıkmak, en basit ifadeyle iş bilmezliktir.

Böyle yaparak bir milyon eğitim ordusunun moral ve motivasyonunu yok ediyor, baştacı öğretmeni ayaklar altına alıp pas pas yapıyorsunuz.

Bu değer erozyonu eğitimde onulmaz yaralar açacak, çok ciddi zaman kaybına, en önemlisi de çocuklarımızın geleceğine çok ciddi zararlar verecektir. 

Bu defa buna asla izin vermeyeceğiz.

Performans değerlendirme saçmalığının geçen yıl gündeme geldiği günlerde, bu işin yanlışlığını ve zararlarını anlatıp durdurmuştuk.  

Bu konuyla ilgili Ülkenin en büyük bütçesiyle bu kadar kötü yönetilen bakanlık merkez teşkilatının performansının değerlendirilmesi  gerektiğini, 30 Ekim 2017 tarihli yazımızda ifade etmiştik. ( O yazımız için TIKLAYIN )

Anlamak istemeyenlere tekrar hatırlatmak isteriz. 

Yanlış eğitim politikalarınız yüzünden iktidarın başarılı karnesinin en zayıf notunu aldığı alana dönüştürdüğünüz eğitimdeki başarısızlığınızın faturasını öğretmene kesmenize müsaade etmeyeceğiz.

Eğitimin büyük yükünü omuzlayan öğretmeni mutlu etmek, motivasyonunu arttırmak, öğrencinin, velinin ve tüm toplumun nezdinde hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak çok zor bir iş değil. Bu iş parayla da değil. Göz bebeğiniz her şeyiniz olan evlatlarınızı emanet ettiğiniz öğretmene güvenin. Çocuklarınız sizden örnek alıp öğrensin diye öğretmene saygıda kusur etmeyin.

Bu saygıya, değere layık olmayan, öğretmenin değerine kara leke düşüren istisnalarla da, gelin hep birlikte mücadele edelim. Eğitimde yaşanan kötü örneklerin müsebbiplerinden, şuyuu vukuundan beter mucibince ifşa etmeden hesabını hep birlikte soralım.

Bir de eğitimi eğitimcilere bırakın. O zaman göreceksiniz şaha kalkan Yeni Türkiye'yi. 

Büyük medeniyet yolculuğunda kararlı ve emin adımlarla ilerleyen Lider Türkiye'yi.

Çalışan, üreten, sanayide, teknolojide, sanatta ve kültürde çağ atlayan Büyük Türkiye'yi.

Bizim işimiz eğitim.
Eğitim bizim işimiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
SON YAZILAR