İzmir'de doğayla baş başa kalın: İşte doğa harikası yerler!

İzmir'de doğayla baş başa kalın: İşte doğa harikası yerler!

İzmir’in hep denizinden, kumundan mı bahsedeceğiz. İzmir’de keşfedilmeyi bekleyen yerleri listeledik. İşte o doğa harikası yerler:

Dünya üzerinde doğanın muhteşem olduğu nadir şehirlerden biri olan İzmir’in keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası alanları sizler için derledik. İşte İzmir'deki doğa harikası yerler:

inciralti.jpg

İNCİRALTI KENT ORMANI

625 bin metrekarelik alana yayılmış yüzlerce farklı türde ağacın bulunduğu İnciraltı Kent Ormanı, şehir merkezine yakınlığıyla popüler mesire alanlarından biri. Körfeze kıyısı olan ormanda tenis kortları, piknik ve barbekü alanları, oturma bankları, çocuk parkı, restoran ve tuvalet bulunuyor. Girişte ücretsiz otoparkı olan ormana toplu taşıma araçlarıyla da rahatça ulaşabilirsiniz.

balcova.jpg

BALÇOVA TERAPİ ORMANI

Şehirden uzaklaşmadan rutinden kaçabileceğiniz bir diğer yer ise Balçova Terapi Ormanı. Ormana girdikten sonra yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından muhteşem bir manzarayla karşılaşacaksınız. Dönüş yoluna geçmeden önce şelale kenarında piknik yapabilirsiniz. Orman içindeki Manastır bölgesinde ise kamp için uygun alanlar mevcut. Ormanda herhangi bir tesis veya tuvalet bulunmuyor; hazırlıklı gitmekte fayda var. Yağmurlu günlerde ve yağmurdan hemen sonra toprak parkurda yürüyüş zorlaşabiliyor. Balçova Terapi Ormanı’na toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz.

homeros.jpg

HOMEROS VADİSİ

Bornova Çamiçi mevkiindeki Homeros Vadisi, 18 göletin yer aldığı 7 km uzunluğunda yemyeşil bir alan. Homeros Vadisi’nde çınar ve akasya ağaçları altında piknik yapabilir, göletler etrafında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Burada görmek isteyebileceğiniz ilginç nokta ise vadiye adını veren Homeros’un yaşadığına inanılan mağara. Mağaraya yaklaşık 15 dakikalık hafif bir tırmanışla ulaşılabiliyor. Vadi içinde yiyecek, içecek temin edebileceğiniz bir tesis bulunmuyor. Homeros Vadisi’ne ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçlarının sefer sayıları ise mevsimsel olarak değişiyor.

golvuk.jpg

GÖLCÜK YAYLASI

Ödemiş ve Salihli arasındaki Bozdağ Sıradağları’nın üzerinde bulunan Gölcük Gölü’nden adını alan yayla, yemyeşil bitki örtüsüyle sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Piknik ve kamp için de oldukça uygun bir nokta olan Gölcük’te kıyı restoranları, moteller, çay bahçeleri, piknik alanları, orman yürüyüş yolları, yöresel ürünlerin ve el işlerinin satıldığı çeşitli dükkan ve tezgahlar bulunuyor. Gölcük Yaylası’na, Ödemiş ilçe merkezinden Birgi Köyü’ne ve ardından Gölcük dolmuşlarına binerek ulaşabilirsiniz. Tarihi Birgi Köyü de bölgenin görülmeye değer noktalarından biri.

balaban.jpg

BALABAN GÖLETİ

İzmir'in keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerinden biri olan Balaban Göleti Menderes Yeniköy'de bulunuyor. Çam ormanları içindeki gölün çevresinde doğa yürüyüşüne çıkabilir, gölde kano yapabilir veya balık tutabilirsiniz. Bölgede tesis bulunmadığı için tedarikli gitmenizi tavsiye ederiz. Toplu taşıma ile ulaşım için bilgi almalısınız.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.