İzmir'de o belediye “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına katıldı

İzmir'de o belediye “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına katıldı

İzmir, depremden sonra yoğun göç alan illerin arasında yer alıyor. Ancak İzmir'de de deprem riski bulunuyor. Son olarak bir belediye daha “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına katıldı.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Buca Belediye Başkanı'nın da deprem dirençli kentler kampanyasına katıldığını duyurdu.

Görür'ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Buca belediye başkanı Erhan Kılıç da “Deprem Dirençli Kentler” kampanyasına katıldı. Buca'yı deprem dirençli yapmak için heyecanla çalışıyorlarmış. Bu yolda emirlerindeyiz. Sevgiyle"

Erhan Kılıç ise konuya ilişkin olarak "Kıymetli Naci Görür hocam, sizi çok yakından takip ediyor ve söylediklerinizi büyük bir hassasiyetle dikkate alıyoruz. Bu doğrultuda Buca’mızı depreme dayanıklı bir kent haline getirmek için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Dirençli bir kent yaratmak için yeni imar planları hazırladık. Olası bir depremin sonrası için Türkiye’nin en donanımlı arama kurtarma ekiplerinden biri olan BUCAKUT’u kurduk. Deprem öncesi için çizdiğimiz yol haritasını sizinle paylaşmak ve bilgi birikiminizden faydalanmak için sizi misafir etmeyi çok isteriz. Bilimin ışığında, sosyal belediyecilik yapmaya devam edeceğiz. Saygılarımla…" ifadelerini kullandı.

İzmir, "büyük İstanbul depremi" ihtimaline karşın özellikle İstanbul'dan yoğun göç almaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.