İzmir'e denizcilik alanında uygulama merkezi kuruluyor

İzmir'e denizcilik alanında uygulama merkezi kuruluyor

İzmir'in Aliağa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi arasında ilçeye denizcilik alanında bir uygulama merkezi kurulması için protokol imzalandı.

Türkiye'nin en büyük liman, lojistik üslerinden biri olan Aliağa'da denizcilik ve gemicilik sektörünün üniversite ile buluşması için adım atıldı. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakülteleri için bir laboratuvar özelliği taşıyan Kâtip Çelebi Üniversitesi, Aliağa Belediyesi ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi'nin iş birliğinin sektöre katkı sağlaması hedefleniyor. Bu kapsamda düzenlenen protokol imza törenine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ve Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan katıldı.

'UYGULAMA BİRİMİ KURULACAK'

Aliağa Belediyesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Aliağa Belediyesi tarafından tahsis edilen yerde üniversite gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından uygulama birimi kurulacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi de projeyi destekleyecek. Yerel Yönetim-üniversite-sektör iş birliğiyle iki kurum bilimsel faaliyetler ve kültürel etkinliklerde iş birliği yapacak. Saha çalışmaları yapılacak, ulusal ve uluslararası projelere imza atılacak. Aliağa'daki liman, denizcilik kuruluşları, gemi söküm ve denizcilikle ilgili tüm sektörler için oluşan sanayi kümelenmesine üniversite de bilimsel çalışmalarla katkı sağlayacak.

'ALİAĞA'DA DENİZCİLİK VE GEMİ İLE İLGİLİ HER ŞEY VAR'

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, "Aliağa bizim için çok önemli bir yer. Protokolümüz ile Aliağa Gemi İnşaat ve Denizcilik Fakültesinin uygulama alanı olacak. Üniversitemiz, İzmir'in kuzeyinde ve Aliağa ile çok yakın bir lokasyonda. Aliağa'da üniversitemize bağlı bir uygulama biriminin olması çok yararlı olacak. Eğitimler, kurslar vereceğiz, bilimsel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Ayrıca fakültemizin TÜBİTAK destekli sürdürdüğü projede Aliağa körfezinde yapılacak çalışmalara Aliağa Belediyesi ve Deniz Ticaret Odamız destek verecek. Bu proje gelecekte bir Merkeze ve daha büyük iş birliği yatırımlarına dönüşecektir. Hem üniversitemize hem Aliağa'ya hayırlı olsun. Sayın Aliağa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.