Japon deprem uzmanı İzmir'i uyardı: O ilçeye dikkat edilmeli

Japon deprem uzmanı İzmir'i uyardı: O ilçeye dikkat edilmeli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir için deprem uyarısında bulundu. Moriwaki, bir ilçe için "Dikkat edilmeli" dedi. İşte detaylar...

Marmara, Gümüşhane, Malatya, Yalova ve Bursa gibi birçok bölgede peş peşe meydana gelen depremler gündemdeki yerini koruyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, kamu kurumları ve vatandaşların kendini depreme hazırlaması ve önlemler alması gerektiğini söyledi.

İZMİR İÇİN KRİTİK UYARI

Yoshinori, deprem riskinin bulunduğu İzmir'de özellikle bazı ilçelerde yaşayan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini anlattı.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de 6,6 büyüklüğündeki depremin denizdeki fay hattında olduğunu vurgulayan Yoshinori, şöyle devam etti:

"İzmir'de olan deprem kendisinin bulunduğu fay hattında değil denizdeki fay hattında oldu. Kendisinin fay hattı kırılmadığı için İzmir'de deprem olabilir. Özellikle Karşıyaka dikkat etmeli, orada zemin çok kötü

Marmara Bölgesi'ne baktığımızda İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir'de uzun zamandır 150 yıldır kırılmayan noktalar var. Gölcük'ten başlayıp İstanbul paralelinde adaların güneyinden geçen bir fay var denizin içinde onun da kırılması bekleniyor."

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.