Kabus geri döndü: Japonya'da kuş gribinden 10 milyon tavuk itlaf edildi

Kabus geri döndü: Japonya'da kuş gribinden 10 milyon tavuk itlaf edildi

Çin’den tüm dünyaya yayılan ve hem insanları hem de ekonomileri kasıp kavuran korona virüsün ardından şimdi de Japonya’dan pis kokular geliyor. Kuş gribi kabusu geri dönüyor! 10 milyon tavuk kuş gribi nedeniyle itlaf edildi.

Çin’den tüm dünyaya yayılan ve hem insanları hem de ekonomileri kasıp kavuran korona virüsün ardından şimdi de Japonya’dan pis kokular geliyor. Kuş gribi kabusu geri dönüyor! Japonya’da, ülke geneline yayılmaya başlayan kuş gribi nedeniyle milyonlarca tavuk itlaf edildi.

Sezonun ilk vakasının saptandığı Ekim 2022 sonrası, kuş gribi hastalığı Japonya geneline yayılmaya devam ediyor. Japonya Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanlığı kuş gribi nedeniyle bu sezon itlaf edilen toplam tavuk sayısının 10 milyona yaklaştığını bildirdi. Bu rakamın, kuş gribi nedeniyle bir sezonda şimdiye kadarki en fazla itlaf edilen hayvan sayısı olduğu kaydedildi.

SADECE BİR EYALETTE 930 BİN İTLAF

Başkent Tokyo'nun kuzeyindeki İbaraki eyaletinin bir bölgesinde sadece bir çiftlikte 930 bin yumurta tavuğunun itlaf edileceği açıklandı. Bu ülkede kuş gribi vakası en son güneybatıdaki Miyazaki eyaletinin Kawaminami bölgesinde yer alan bir tavuk çiftliğinde saptandığı ifade edildi. Bu hafta başı itibarıyla Japonya genelindeki toplam 47 eyaletin 23'ünde kuş gribi vakası saptandığı belirtiliyor. Resmi Japon haber ajansı, kuş gribinin ülke geneline yayılmasında göçmen kuşların etkisinin olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Japon Tarım Bakanlığı istatistiklerine göre de, ülkede Kasım 2020 / Mart 2021 arası kuş gribi sebebiyle 9,87 milyon tavuk itlaf edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.