Heyecanlandıran keşif! Epigenetik ile yaşlanma yavaşlatılıyor

Heyecanlandıran keşif! Epigenetik ile yaşlanma yavaşlatılıyor

Epigenetik araştırmalar, yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yollarını açığa çıkarıyor. Uzmanlar Epigenetik'in son yılların en popüler sağlıklı yaşam ve uzun ömür alanlarından biri olduğunu ortaya koydu.

Yaşlanma sürecinin sırlarını çözmek için yapılan Epigenetik araştırmalar, yaşlılığın belirtilerini yavaşlatmanın hatta tersine çevirmenin mümkün olabileceğini gösteriyor.

"FİT BİR GEN"

Uzmanlar, gelecek dönemlerde yeni bir beslenme çağına geçiş yapılacağını ve ana besinin epigenetik besinlerin olacağına dikkat çekiyor. Bu besinler sayesinde vücudumuzdaki epigenetik mekanizmalarının harekete geçeceğini ve aşırı ya da güçsüz DNA metilasyonunu önleyip daha sağlıklı, daha uzun ömürlü, bizi hastalıklardan daha çok koruyan ve daha iyi yaşlandıran daha mükemmel, genç, formda ve fit genlere sahip olacağını belirtiyor. Peki, o mucize moleküller neler ve onları hangi besinlerde bulabileceğiz?

basliksiz-3-kopya-001.jpg

MUCİZE BESİNLER NELER?

Narda, fındıkta, cevizde ve bademde bol miktarda bulunan bu muazzam molekül, bağırsaklarımızdaki bazı probiyotik bakteriler tarafından “Ürolithin-A” isimli bir postbiyotiğe, başka bir mucizeye dönüştürülüyor. Uzmanlar, O mucize molekül ise muazzam bir mitokondri gençleştiricisi görevi üstlendiğini söylüyor.

basliksiz-3-kopya-002.jpg

"BESİNLER TÜRK MUTFAĞINDA MEVCUT"

Olağanüstü bir yeteneği olan bu harika molekül en çok kekikte, adaçayında, fesleğende, reyhanda, nanede, biberiyede, mercanköşkte bulunuyor. Yeşil, beyaz veya siyah çayda, elmada, armutta, çilekte, erikte hatta fındıkta bile bol miktarda bulunuyor. Ayrıca bu besinlere ilaveten Folik asid, b12 vitamini, c ve d vitamini de yer alıyor. Bu yeşil mucizelerin hemen hepsi Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Enes Boyacı /gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.