Kabine toplantısında öğretmen atamaları yer almadı

Kabine toplantısında öğretmen atamaları yer almadı

Beştepe’de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kabine toplantısı kararları görüşüldü. Birçok konunun müzakere edildiği kabinede öğretmen atamaları görüşülmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda seçim güvenliği, fahiş fiyat artışı, terörle mücadele ve ekonomide yaşanan son gelişmeler gibi ana gündem maddeleri konuşuldu. Milyonlarca öğretmenin beklediği atama kararlarına ilişkin açıklama gelmedi.

kabine.jpg

31 MART’TA DEMOKRASİ ŞÖLENİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde 31 Martta yapılacak yerel seçimler vardı. Erdoğan “ Seçim gününe kadar yaklaşık 50 şehirde vatandaşlarımızla buluşmayı hedefliyoruz. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız 31 Mart seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için gereken hazırlıkları yaptılar. Her seçim gibi 31 Mart'ın da bir demokrasi şöleni havasında geçmesini sağlamakta kararlıyız” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİYE 46 BİN KONUT VE KÖY EVİNİ TESLİM ETTİK”
Depremde evlerini kaybeden depremzede vatandaşların gündemden hiç düşmediğini söyleyen Erdoğan, “ Şimdiye kadar 46 bin konut ve köy evini vatandaşlarımıza teslim ettik. İnşallah yılsonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Amacımız tek bir vatandaşımızın bile mağduriyetine meydan vermeden, hiç kimseye mahcup olmadan bu süreci suhuletle tamamlamaktır” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEYİ KARARLILIKLA DEVAM ETTİRİYORUZ”
Terörle mücadele konusunda da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Terörle mücadeleyi sınırlarımızın içinde ve dışında kararlılıkla devam ettiriyoruz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırları boyunca 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturma amacımız bakidir” ifadelerini kullandı.

“GAZZEDE’Kİ KATLİAM AÇIKÇA ORTADADIR”

gazze.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde Filistin meselesi de vardı. Erdoğan, “ Gazze'de temeli atılacak ilk Yahudi yerleşim binası tek başına bu vahşetin sebebinin başka bir şey değil sadece hırsızlık, ahlaksızlık, onursuzluk olduğunu göstermeye yetecektir. Filistin topraklarındaki gasp eylemlerini meşrulaştıran hiçbir ülkenin ve halkının geleceği güvende olmayacaktır” dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI GÖRÜŞÜLMEDİ
Güncel siyasi konuların konuşulduğu kabinede, milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği atama kararlarına değinilmedi. Bu duruma atama bekleyen öğretmen adayları tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili kararların kabinede görüşüleceği müjdesini vermişti. 4 Martta gerçekleştirilen toplantı da gündeme gelmeyen atama kararları öğretmen adaylarını hayal kırıklığına uğrattı. Seçim öncesi öğretmen atama müjdesini bekleyen milyonlarca adayın sosyal medya hesaplarına yansıttığı tepkiler çığ gibi büyüdü.

turk-egitim-sen.jpg

Türk Eğitim Sen Sendikası Başkanı Selahattin Dolgun ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada sadece kadrolu atamalar yapılması gerektiğini belirterek, “Sözleşmeli istihdam kaldırılmalı, kamu görevlileri 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında kadrolu olarak istihdam edilmelidir” açıklamalarında bulundu.

MERAL AKŞENER DE TEPKİ GÖSTERDİ
İYİ Parti’nin Genel başkanı Akşener, sosyal medya hesabından atanamayan öğretmenler için çağrı da bulundu. Akşener, “ Kendi ellerinizle sebep olduğunuz bu sorunu, daha fazla görmezden gelemezsiniz. Seçim zamanı kürsülerden verdiğiniz sözleri tutun. Öğretmenlerimizi bir an önce öğrencilerine kavuşturun” dedi.

Kaynak:Enes Boyacı/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.