Adem Orman

Adem Orman

Karakeçili’yi, Köprüköy’ü bilir misiniz? 

Karakeçili’yi, Köprüköy’ü bilir misiniz? 

Kırıkkale’nin küçük bir ilçesi, Karakeçili. 

Köprüköy ise bu ilçenin küçük bir beldesi. 

Ancak bölgenin tarihi geçmişi çok büyük.

Karakeçili adını, Oğuzlar’ın Kayı Boyu’nun en büyük grubu olan Karakeçili Aşireti’nden alıyor; Köprüköy ise, Selçuklu eseri tarihi Çeşnigir Köprüsü’nden. 

Doğa harikası Büklükale de bu bölgede yer alıyor.  

Ve Başkent’e çok yakınlar, “hemen dibimizde” diyebiliriz.

Tarihten günümüze taşıdığı izler ve kıyısında bulunduğu Kızılırmak Nehri ile aslında önemli bir “değer” Karakeçili ve Köprüköy.

Gel gör ki, kimse farkında olmadı bugüne kadar.

“Bugüne kadar” diyorum çünkü, çok şükür, Kırıkkale Valiliği Karakeçili’yi, Köprüköy’ü artık görüyor, değerinin farkına varmış ve harekete geçmiş durumda. 

Evet, değerli okurlar, şirin ilçe Karakeçili, şirin beldesi Köprüköy bundan böyle hak ettiği değeri bulacak inşallah.
Kırıkkale Valiliği, bölge için çok önemli bir proje hazırladı.

Karakeçili ile Köprüköy arasında, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Büklükale mevkisi turizme kazandırılıyor.

Kırıkkale'nin Karakeçlili ilçesinde Köprüköy yakınında Hitit dönemine ait sur duvarları, Frig Çağı'na ait yapı kalıntıları, Roma dönemine ait mezar ve antik yolun da yer aldığı Büklükale mevkisinin çevresiyle büyük Selçuklu dönemine ait olan, 13. yüzyılda yapılan Çeşnigir Köprüsü ve kanyonunun turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 
Helal diyorum. Geç kalınmış bir çalışma da olsa, “geç olsun güç olmasın”dan hareketle, tebrik ediyorum Kırıkkale Valisi  Yunus Sezer’i.

Vali Bey ile projede büyük pay sahibi olan Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Demirel’in verdiği bilgilere göre, bölgenin turizm alanı olarak kazandırılması planlanan peyzaj çalışmalarının ilk etabı ilkbaharda tamamlanmış olacak.

Vali Sezer, şunları söylüyor: "Hiç kimsenin farkına varmadığı çok güzel bir alanımız var. Tarihi bir Çeşnigir Köprüsü ve yine aynı yanında uzun zamandır çalışma yapılan Hititlerden kalma bir medeni merkezi Büklükale mevkisinin insanların hizmetine sunulması ve Kırıkkale için bir değer olarak, marka olarak, Türkiye gündemine taşıma ve burada binlerce insanın çeşitli aktiviteler yapabileceği, gelip burada sabahtan akşama kadar ailesi ile birlikte vakit geçirebileceği, bunun yanında eğlenebileceği ve sportif aktiviteler yapabileceği bir alan dönüştürme hem de turizmin cazibesinde yararlanarak da Kırıkkale için bir ekonomik değer oluşturmayı, katkı oluşturulması projenin temel amaçlarından bir tanesi. İnşallah bugün bu heyet ile beraber çalışmayı belli bir olgunluğa getirerek bundan sonra yürüyeceğimiz adımları atıp, sürünceme de bırakmadan en kısa zaman da bu projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. En kısa zamanda insanların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz." 

Değerli okurlar, Karakeçili-Köprüköy bölgesi gerçekten çok güzel yerler. 

Vali Bey’in de dediği gibi burada saatlerce yürüyüş yapabileceğiniz, kendinizi dinleyebileceğiniz alanlar oluşturulabilir. 

Bir hafta sonu hem yürüyüş, hem olta balıkçılığı yapabilirsiniz. 

Seyir terasları ile oturup çay içebilirsiniz. 

Eşinizle, çocuğunuzla, arkadaşınızla gelip burayı ziyaret edebilir, gezebilirsiniz. 

İnanıyorum ki, proje bitince bu bölge en çok da Başkent’in, Başkentlilerin gündeminde olacak; ilk fırsatta gidip görülecek, gezilecek yerler arasına girecek.

Vali Yunus Sezer başta olmak üzere, projede emeği geçen tüm yetkilileri cani gönülden tebrik ediyorum, bu güzel düşünceleri için.

Hiç şüpheleri olmasın, çok dua alacaklar.

*** 

Değerli okurlar,

Seçimler yaklaştı, hemen hergün yeni aday adayları gündeme geliyor.

Özellikle AK Parti’nin adayı olabilmek için yarışıyor insanlar.

Bu arada AK Parti’de değerlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Benim duyumlarıma göre, AK Parti’de Altındağ için öne çıkan bir isim var. 

Bu Hüseyin Taklacı’dan başkası değil.

Başkent ve ülkemiz için çok kıymetli olan “Siteler” dendi mi ilk akla gelen isim olan ANKAMOB’un Başkanı Hüseyin Taklacı’yı, AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak görürseniz hiç şaşırmayın derim ben.

Yakışır mı, yakışır da.

Hayırlısı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
SON YAZILAR