Kedi Eros’u öldüren İbrahim Keloğlan hakkında yeni karar!

Kedi Eros’u öldüren İbrahim Keloğlan hakkında yeni karar!

Başakşehir'de bir sitede beslenen kediyi defalarca kez tekmeleyecek canice öldüren İbrahim Keloğlan hakkında karar kaldırıldı.

O video Türkiye'nin yüreğini yaktı. İbrahim Keloğlan adlı şahsın bina içerisinde bir kediye işkence ederek öldürmesi ve ardından serbest bırakılması tartışma konusu oldu.

Oturduğu sitenin asansörüne giren bir kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hal indirimi yaparak cezayı 1 yıl 3 aya düşürdü. Sitenin avukatı Merve Poyraz, karara tepki gösterdi. Olay, yaklaşık bir ay önce Küçükçekmece’de bir sitede yaşandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler infial yarattı. İbrahim Keloğlan isimli kişi asansörde duran kediyi fark etti. Kediye defalarca tekme attı. Kedi, asansör kapısı açıldığında kaçmaya çalıştı ancak Keloğlan peşinden giderek yakaladı. Uzun bir süre kediye işkence eden Keloğlan, hayvanın ölümüne neden oldu. Keloğlan'a verilen cezaya iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 3 aya düşürülüp hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

"ACIMASIZCA VE ZALİMCE ÖLDÜRDÜ"

Sanığın ısrarlı takip ederek yaklaşık beş dakika boyunca acımasızca ve zalimce gerçekleştirdiği öldürme olayında kusurunun ağırlığı, suçun işleniş biçimi, ortaya çıkan kastının yoğunluğu göz önüne alınarak temel cezanın üst hadde yakın olacak şekilde belirlenmesi gerektiği kararda kaydedildi.

"BU TÜR EĞİLİMİ OLAN KİŞİLERİ CESARETLENDİREBİLİR"

Kararda “İşlenen suç ile verilen cezalar arasında orantısızlık olması ya da hiç ceza verilmemesi durumunda bu tür eylemlerin önlenmesini sağlayabilecek caydırıcı bir etki ortaya koymaktan oldukça uzak kalınacağı” ifadelerine yer verildi. Sanığın gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi, cezadan muaf tutulması sonucunu doğurabileceği belirtildi. Kararda “Ulaşılan bu sonucun bu tür olaylara karışan kişilere hoşgörü ile yaklaşıldığı izlenimi uyandıracağı ve bu tür fiillere eğilimi olan kişileri cesaretlendirebileceği gibi bireylerin bu kapsamda devlete ve adalet mekanizmalarına olan güvenlerini de zedeleyeceği açıktır” ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.