Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu: Canlı yayında açıklama geldi

Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu: Canlı yayında açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Temmuz ayına kadar sürenin olduğunu hatırlatarak, "Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, temmuz ayına kadar sürenin olduğunu hatırlatarak, "Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacak, artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir" dedi.

1-006.jpg

KESİN KARAR YOK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, özel bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuya ilişkin soruları yanıtladı.

Kiracıları korumak ve gözetmek amacıyla alınan yüzde 25 zam sınırının, enflasyonist dönemde geçerli olduğunu vurgulayan Yılmaz, asıl hedefin enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. Ancak henüz bu konuda bir karar alınmadığını ifade etti.

Yılmaz, söz konusu kararın bu yılın ortasına kadar geçerli olduğunu ve Temmuz ayına kadar sürenin bulunduğunu dile getirdi. Yaklaştığı zaman etki değerlendirmesi yapılacağını ve enflasyonun yanı sıra kiralardaki gidişata da bakılarak bir karar verileceğini açıkladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.