İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

Kızılderili Soykırımı Anıtı Dikelim!

Kızılderili Soykırımı Anıtı Dikelim!

ABD Temsilciler Meclisinde sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı kabul edildi. Güya ABD Barış Pınarı Harekâtının intikamını alıyorlar!  (Bunu açık açıkta söylüyorlar) Maalesef dünya güçlülerin dünyası. Siz güçlüyseniz ne kadar yanlış yaparsanız yapın bir şekilde haklı çıkmanın yolunu buluyorsunuz. ABD de aynen öyle yapıyor. Son derece kirli, pis, iğrenç, gayri insani, gayri ahlaki bir geçmişi olan ABD her seferinde kendini ülkelere demokrasi transferi yapan ülke konumunda gösteriyor. (Irak’a ne muhteşem! Demokrasi getirdiğini hepimiz biliyoruz!!)
Oysa ki; 
ABD‘nin kısacık tarihine baktığımız da, soykırımlarla, katliamlarla doludur. ABD, soykırıma tabi tuttuğu, milyonlarca Kızılderili’nin (ki bağımsız tarihçilerin söylediği rakam 70 milyon) ve Afrika’dan getirtilen siyahi kölelerin kanları üzerine kurulmuş katil, haydut, cani bir devlettir. Kızılderili Soykırımını bütün dünya kabul ettiği halde bunu hiç kimse ciddi bir şekilde dile getirip sorgulayamamaktadır. Oysa olmayan sözde Ermeni Soykırımını önüne gelen tehdit ve şantaj aracı olarak kullanabilmektedir ki böyle bir şey olmadığını bütün bağımsız tarihçiler bildiği halde. Hatta Türkiye’nin dışında kimse bu konuda arşivini açmaya yanaşmamaktadır. Ermenistan dahil. 
Amerika’ya gelince, aynı vahşeti dün olduğu gibi bugünde devam ettirmektedir. Elindeki insanlık kanı hiç kurumamıştır. Kan emici vampirlere taş çıkartmaktadır.  
Meksika’da, Küba’da, Nikaragua’ da, Kore’de, Guatemala’da, Endonezya’da, Laos’ta, Kamboçya’da, Dominik’te, Şili’de, Vietnam’da, Panama’da, Libya’da, Lübnan’da, Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de ve dünyanın daha birçok yerinde ne kadar insanı katlettiklerinin sayılarını kendileri bile bilmiyorlar. Kan üzerine kurulan Amerika, kan akıtmaya devam ediyor. Çünkü kandan besleniyor.  Dünya da karışmadığı savaş, katliam, soykırım yok. 
Elbette Hiroşima ve Nagazaki ye atılan Atom Bombasını unutmadık. 250 bin kişinin ölümü, milyonlarcasının yaralanması, sakat kalması, bomba atılan yerde ot dahi bitmemesi o da ayrı bir konu. 
Bu katliam ve soykırımlar özgür dünyanın! gözleri önünde olduğu gibi bunu açık açık söylemekten de geri kalmıyorlar. Örneğin, ABD’nin kurucusu ve ilk Başkanı George Washington, yerlileri vahşi hayvanlara benzeterek, “Kızılderililerin, bu vahşi hayvanların, tamamen imha edilmesi gerekiyor” diyebiliyor.   Theodore Roosevelt ise, “Ben en iyi Kızılderili ölü Kızılderili’dir demiyorum ama 10 da 9 u öyledir.” Fütursuzca konuşarak ne olduklarını açık açık ilan ediyorlar. 
ABD nin utancı bu kadar da değil! Tarihin en büyük, “Köle Tüccarıdır”  Afrika’dan ABD ye 90 milyona yakın Afrikalı genç getirilmiştir.  
İnsanlığın yüz karası ABD nin hiç kimseye ne yol göstermeye ne akıl vermeye, ne de suçlamaya hakkı yok.    
Yeter artık!
Özellikle bazı ülkeler, yıllardır bu sözde Ermeni Soykırımını üzerimizde sürekli olarak bir tehdit unsuru oluşturmuşlardır. Buna bir dur demenin zamanının geldiğine inanıyorum. 
“Vallahide billahi de biz böyle bir şey yapmadık” dercesine canhıraş bir şekilde kendimizi savunmaktan vazgeçelim. Bağımsız gerçek tarihçilerin tamamı bunun böyle olmadığını biliyor zaten. Tek bir tanesi bunun aksini ispat edemedi. Ama 1915 de Ermenilerin yüzbinlerce Müslüman Türkü katlettiğini, hainlikte sınır tanımadıkları da biliniyor.  
O zaman ne yapalım?
Kim bizi soykırımla suçluyorsa bilinmelidir ki kendi yaptığı soykırımı örtmek, saklamak için bunu yapıyordur. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, İspanya, Portekiz, Belçika ve daha birçok ülkenin tarihi soykırımlarla, katliamlarla dolu. Bunu herkes biliyor. 
Bizi hangi ülke soykırımla suçluyorsa, o ülke hangi millete soykırım uygulamışsa, o milletin soykırım anıtını dikelim!
Örneğin ABD… Cümle alem biliyor ki Kızılderili Soykırımı yaptı. O zaman Kızılderili Soykırım Anıtı dikelim. Ermenilerin yaptığı Hocalı Soykırım Anıtını diktiğimiz gibi. Ve bunu bizi itham eden her ülkeye uygulayacağımızı ilan edelim. Ve gerçekten de yapalım.
Bu dünyanın anladığı dildir. Bizde bu dilden konuşalım.  
Kısacası; 
VAR MISINIZ KIZILDERİLİ SOYKIRIMI ANITI DİKMEYE!?
    İsmet Taş – İç Anadolu Birliği Genel Başkanı
             Dünya Muhabirler Birliği Türkiye Başkanı
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR